Šport > Nogomet
1 ogledov

Bale in Villas-Boas prihajata v Ljudski vrt

maribor dinamo tavares arghus Saša Despot
Žreb skupin Evropske lige v Monte Carlu je slovenskemu prvaku Mariboru namenil skupino J, v kateri se bo meril s Tottenhamom, Panathinaikosom in Laziom.

Slovenski nogometni prvak iz Maribora je na petkovem žrebu skupin Evropske lige, po Ligi prvakov drugega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, dobil svoje tekmece. Vijoličasti bodo v skupinskem delu tekmovanja igrali v skupini J skupaj s Tottenhamom, Panathinaikosom in Laziem.

Po torkovem izpadu v zadnjem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov proti Dinamu iz Zagreba bo Maribor drugič zaigral v Evropski ligi. Varovanci Darka Milaniča so v Evropski ligi nastopili že lani in se v prvem delu, ko so osvojili eno točko, pomerili z Brago, Bruggeem in Briminghamom. Pred slovenskimi nogometnimi prvaki je nova evropska nogometna jesen in vsaj šest mednarodnih tekem.

the telegraph maribor portugalska | Avtor: the telegraph the telegraph
reb je prav gotovo zelo atraktiven, igramo s predstavniki Anglije, Italije in Grčije. Vsa tri moštva so zelo znana v Evropi, skupina je nedvomno zelo zanimiva. Več bom lahko povedal kasneje, ko ekipe pogledamo in jih analiziramo. Splošno lahko rečem, da smo zadovoljni, da smo dobili tako atraktivne tekmece, s katerimi bomo lahko pokazali svojo moč. Naredili bomo vse, da bomo v Evropi pustili dober vtis," je bil optimističen Milanič.

Maribor se je lani po dolgem času znova prebil v evropsko tekmovanje, tokrat so apetiti nedvomno večji. "Ne pozabimo, da govorimo o velikanih nogometa, o moštvih, ki so favoriti, ko igrajo proti Mariboru. Naš cilj je, da pustimo dober vtis, da smo točkovno boljši kot lani. Ekipa je naredila velik korak naprej, in to kakovost mora pokazati. Prav gotovo sta angleški in italijanski predstavnik v prednosti in sta favorita v skupini," je povedal mariborski strateg.

Milanič je poudaril, da bosta prav gotovo Tottenham in Lazio v decembru igrala še bolje kot igrata zdaj na začetku sezone, predvsem pa razplet žreba ne bo vplival na ekipo tako, kot je to lani, ko je potem mariborsko moštvo v prvenstvu zaradi evforije ob uvrstitvi v Evropsko ligo klonilo proti Olimpiji.

"Prvi cilj je, da igramo dobro, da opozorimo nase, da izboljšamo točkovni izkupiček od lani. Imamo več izkušenj, saj smo medtem odigrali kar nekaj evropskih tekem, tako da bi morala biti podoba moštva boljša. Preprosto smo zdaj v drugi situaciji, ligo Evropa smo doživljali letos drugače kot lani," je še dejal Milanič, ki se bo z Mariborom jutri (sobota) ob 20. uri pomeril z Rudarjem.

Lazio se vrača v Ljudski vrt, saj se je v kvalifikacijskem delu Evropske lige v Mariboru že meril z Muro 05. V Mariboru pa se bodo vijoličastim predstavili še nogometaši Tottenhama in Panathinaikosa. V nadaljnje tekmovanje Evropske lige se bosta uvrstila najboljši dve moštvi iz vsake skupine. Finale bo 15. maja 2013 v Amsterdamu. V četrtek je bil v Monte Carlu že žreb Lige prvakov.

Evropska liga, skupine:

Skupina A: Liverpool, Udinese, Young Boys, Anži Mahačkala
Skupina B: Atletico Madrid (branilec naslova), Hapoel Tel Aviv, Viktoria Plzen, Academica
Skupina C: Olympique Marseille, Fenerbahče, Borussia Mönchengladbach, AEL Limassol
Skupina D: Bordeaux, Brugge, Newcastle United, Maritimo
Skupina E: Stuttgart, Koebenhavn, Steaua Bukarešta, Molde
Skupina F: PSV Eindhoven, Napoli, Dnjeper Dnjepropetrovsk, AIK Solna
Skupina G: Sporting Lizbona, Basel, Genk, Videoton
Skupina H: Inter Milano, Rubin Kazan, Partizan Beograd, Nefči Baku
Skupina I: Olympipque Lyon, Athletic Bilbao, Sparta Praga, Hapoel Kirjat Šmona
Skupina J: Tottenham Hotspur, Panathinaikos Atene, Lazio Rim, Maribor
Skupina K: Bayer Leverkusen, Matalist Harkov, Rosenborg, Rapid Dunaj
Skupina L: Twente, Hannover, Levante, Helsingborg

Komentarjev 3
  • Andrej Kovačič 18:40 31.avgust 2012.

    Jesen v Ljudskem vrtu: Tottenham, Panathinaikos, Lazio.Jesen v Stožicah: Šaban Šaulić, Helena Blagne, Halid Bešlić.

  • juventus1897 13:50 31.avgust 2012.

    Definitivno grem v Maribor!!!

  • juventus1897 13:50 31.avgust 2012.

    Tottenham, Lazio in Panathinaikos!!!!