Šport > Nogomet
12 ogledov

Barça izkoristila darilo Reala

lionel messi
1/18
EPA
V 13. kolu španske nogometne lige sta nove tri točke osvojili obe vodilni ekipi La Lige. Barcelona je izkoristila darilo Real Madrida in ima po zmagi nad Levantejem že enajst točk prednosti pred galaktiki. Stik s Katalonci drži Atlético, ki je s 4:0 premagal Sevillo.

Prvi polčas obračuna med Levantejem in Barcelono je minil brez zadetkov in zdelo se je, da jo bo Real Madrid po šokantnem porazu proti Real Betisu morebiti poceni odnesel. A vse se je spremenilo na začetku drugega polčasa, ko je svoj strelski pohod otvoril Lionel Messi. Argentinec je štiri minute kasneje zadel še drugič, pomagal pa mu je Andrés Iniesta. Slednji je v 57. minuti zabil tretji gol za Katalonce, ko je se je žoga po močnem strelu od vratnice odbila v mrežo. Levante bi lahko ob koncu srečanja izid znižal na 1:4, ko je po igri z roko Gerarda Piqueja enajstmetrovko izvajal Jose Barkero. Častni zadetek domačih je z obrambo preprečil Víctor Valdés.

Atlético ostaja glavni konkurent Barcelone

Atlético Madrid, ki v letošnji sezoni edini konkurira izjemni Barceloni, je doma s 4:0 premagal Sevillo. V 22. minuti je domače v vodstvo popeljal Radamel Falcao, ki je zadel z bele točke. Prekršek, ki je Madridčanom prinesel enajstmetrovko, je z igrišča odnesel Federica Fazia. V nadaljevanju se je med strelce vpisal Koke, Atléticu pa je pomagal še Emir Spahić, ki je žogo poslal v lastno mrežo. Gostje so v drugem polčasu ostali še brez Ivana Rakitića, v zaključku srečanja pa je končnih 4:0 postavil Miranda.

Remi Athletica, prepričljivi Getafe

Athletic Bilbao je na gostovanju pri Deportivu iztržil točko (1:1).  Goste je v vodsto popeljal Oscar De Marcos, domači pa so izenačili v sedmi minuti drugega polčasa, ko je zadel Abel Aguilar. Baskovski velikan je do konca obračuna dominiral na igrišču, a zmagovitega zadetka ni uspel doseči.

Nogometaši Getafeja so z 2:0 premagali domači Espanyol. Gostje so na igrišču dominirali od samega začetka, prvi gol pa so dosegli v 17. minuti, ko je po podaji Manéja domačega vratarja premagal Pedro Léon. Espanyol si je v nadaljevanju ustvaril številne priložnosti, upanje za preborat pa je usahnilo v sodnikovem podaljšku, ko je končnih 2:0 postavil Diego Castro.

Španska liga, 14. kolo:

Levante : Barcelona 0:4 (0:0)
Messi (47, 51), Iniesta (57), Fabregas (63)

Espanyol : Getafe 0:2 (0:1)
Léon (17), Mane (90)

Athletic Bilbao : Deportivo La Coruna 1:1 (1:0)
Marcos (24); Aguilar (52)

Atlético Madrid : Sevilla 4:0 (3:0)
Falcao (22/11m), Spahic (40/a.g.), Koke (44), Miranda (90)

Zaragoza : Celta de Vigo 0:1 (0:0)
Aspas (82)

Komentarjev 1
  • limonca123 20:29 25.november 2012.

    To je sedaj še en primer kako slabša je španska liga od angleške. Zakaj ste napisali naslov Barcelona napada prednst +11? Kakor jaz vidim napada prednost +6, ki jo lahko dobi pred Atlético Madridom. Stvar je v tem, da v ...prikaži več španski ligi se izmed 20 ekip gleda samo dve in sicer Real in Barcelono. Obup!