Šport > Nogomet
174 ogledov

Barça se bo pridružila splošni stavki

barcelona Epa
Katalonci bodo prekinili vse aktivnosti.

Torkovi splošni stavki, ki so jo v Kataloniji napovedale številne organizacije in tamkajšnji politiki, se bo pridružil tudi nogometni velikan Barcelona. Iz kluba, ki je ostro obsodil nedeljsko nasilje policije nad volivci v katalonskem referendumu, so sporočili, da v torek ne bodo delali.

"FC Barcelona se bo pridružila stavki za demokracijo. Klub v torek ne bo deloval, nobena od selekcij ne bo trenirala," so sporočili iz Barce. V sporočilu za javnosti so v klubu še dodali, da ostro obsojajo nasilje španskih oblasti in policije nad Katalonci, ki so želeli svobodno izrazili svojo demokratično voljo.

gerard pique Pretresljivo Šport Zvezdnik Barçe v solzah o najhujši izkušnji življenja

Še enkrat so pojasnili, zakaj so se določili, da bodo nedeljsko tekmo z Las Palmasom odigrali: ker vodstvo španske lige ni dovolilo preložitve tekme na drug termin. Tako je Barca dvoboj odigrala za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev na tribunah in zmagala s 3:0. Kot je dejal predsednik kluba Josep Maria Bartomeu, odločitev o tem, da tekmo vendarle odigrajo, ni bila povezana z varnostnim vprašanjem, šlo je bolj za način izražanja protesta proti policijskemu nasilju v mestu.

pep guardiola Guardiola Šport "Španija bo želela prikriti, a svet bo pokazal resnico" Real Madrid Espanyol La Liga Šport V Madridu španske zastave, Barça slavila brez navijačev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.