Šport > Nogomet
20 ogledov

Barçi in Realu grozi "virus Fifa"

Messi Cristiano Ronaldo El Clasico Real Madrid Barcelona Reuters
Španska velikana Barcelono in Real Madrid nocoj čakata težki ligaški preizkušnji pri Getafeju in Sevilli. Težki še posebej zato, ker se v goste neugodnima nasprotnikoma odpravljajo takoj po reprezentančnem premoru, ko redno izgubita vsaj kakšno točko. Samir Handanović naj bi v nedeljo že branil za Inter.

Reprezentančni premori so strah in trepet velikih klubov po vsej Evropi. Ne samo da se lahko njihovi zvezdniki ob igranju za svojo državo poškodujejo, ampak se lahko z reprezentančnih akcij praviloma vrnejo povsem izmučeni, kar znajo "malčki" še kako dobro izkoristiti.

Cristiano zdaj spet srečen

"Deset dni si zdoma in včasih moraš še na dolgo pot, potem pa moraš biti že na treningu," je o pojavu, ki ga v Španiji imenujejo "virus Fifa", dejal vezist Barcelone Cesc Fàbregas. Edini klub s stoodstotnim izkupičkom v ligi bo gostoval pri Getafeju, kjer je v lanski sezoni izgubil tudi pod bivšim strategom Josepom Guardiolo. Fàbregas je med tednom znova zatrdil, da so zgodbe o njegovem nezadovoljstvu pri Barceloni izmišljene, zaradi poškodbe Andrésa Inieste pa bo verjetno dobil novo priložnost za dokazovanje.

Nič izmišljenega pa ni bilo v primeru Cristiana Ronalda. "Žalost", ki jo je novinarjem izpovedal pred odhodom iz Madrida, je po pogovorih s soigralci in trenerjem Joséjem Mourinhom očitno pozabljena. Kapetan Iker Casillas je tako pred tekmo s Sevillo na Facebooku objavil fotografijo, na kateri Ronaldo nasmejano pozira z njim in Karimom Benzemajem. "Edini, ki je žalosten na tej fotografiji, je Benzema," je ob kislem Francozu pripisal Casillas. Nič čudnega – na gol čaka že kar 815 minut.

Po najnovejših izračunih je Real Madrid v Španiji sicer klub, ki najbolje preboli omenjeni virus, saj po reprezentančnih akcijah osvoji 84,6 % možnih točk, kar je mnogo več od Deportiva (59,1 %), Barcelone (57,7 %) in Valencie (56,4 %). Kataloncem učinek po drastično upade, saj v normalnih pogojih osvojijo 80,5 % točk, ob tovrstnih vikendih pa le omenjenih 57,7 %.

"Sarma" spet v vratih

Kapetan slovenske reprezentance Samir Handanović naj bi po manjši operaciji kolena že v nedeljo branil za Inter pri Torinu. Črno-modri so med njegovo odsotnostjo doživeli boleč domač poraz proti Romi, ki je že zamajal stolček mladega trenerja Andree Stramaccionija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.