Šport > Nogomet
727 ogledov

Bayern ponižal nasprotnika v boju za naslov prvaka

Bayern München : Borussia Dortmund Epa
Bayern München je Borussii Dortmund v 33 minutah zabil kar štiri zadetke.

Na papirju bi morala biti tekma med Bayern Münchenom in Borussio Dortmund veliki derbi Bundeslige, a je to ostala resnično zgolj na papirju. Bayern je na igrišču namreč pokazal, da v tem trenutku obstaja le en pravi kralj nemške lige.

Bavarci so v prvem polčasu popolnoma deklasirali goste iz Dortmunda ter na odmor odšli s prednostjo 4:0. V drugem polčasu so se nato nekoliko usmilili nasprotnika ter do konca tekme zadeli le še enkrat in slavili s 5:0.

Bayern München : Borussia Dortmund | Avtor: Epa Epa

Bayern je tako v neposrednem boju za naslov prvaka prehitel Borussio, ki je pred derbijem imela dve točki prednosti pred bavarskim velikanom.

Denar Brez dlake na jeziku Šport "Obrača se mi v želodcu"

Prva res lepa priložnost na tekmi je sicer pripadla nogometašem iz Dortmunda, a je bilo to tudi vse, kar so gostujoči igralci na tekmi uspeli pokazati.

Predstava Bayerna se je namreč začela, ko je v 10. minuti za vodstvo po kotu zadel Mats Hummels, medtem ko je Robert Lewandowski s svojim jubilejnim 200 zadetkom v Bundesligi že v 17. minuti vodstvo Bavarcev podvojil.

Bayern München : Borussia Dortmund | Avtor: Epa Epa

Da pa niso listo strelcev sestavljali zgolj nekdanji nogometaši Borussie iz njene zadnje šampionske sezone, sta poskrbela Javi Martinez in Serge Gnabry v 41. in 43. minuti.

Vprašanje zmagovalca je bilo tako rešeno še pred koncem prvega polčasa, točko na i je zgolj v 89. minuti postavil Lewandowski s svojim drugim zadetkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.