Šport > Nogomet
23 ogledov

Benítez postal "nerazzurro"

Takole so Špancu zaželeli dobrodošlico na uradni strani kluba. Beníteza v Milanu Žurnal24 main
Španski strateg Rafael Benítez na zavodu za zaposlovanje ni bil dolgo. Ko so se mu prejšnji teden za sodelovanje zahvalili pri Liverpoolu, je v četrtek tudi uradno postal novi trener milanskega Interja.

V mestu mode Rafaela Beníteza ne čaka lahka naloga. Še več − na klop nerazzurrov je sedel le nekaj tednov po tem, ko je milanski klub do zgodovinskega "trojčka" pripeljal Portugalec José Mourinho. Španec Benítez je prejšnji teden končal šestletno vladavino pri Liverpoolu, zdaj pa je Internazionaleju obljubil dveletno zvestobo, kar je v nasprotju s pričakovanji. Napovedovala se je namreč triletna pogodba.

"Inter izreka dobrodošlico Rafaelu Benítezu," so zapisali na uradni strani inter.it. Uradno novinarsko konferenco bo Benítez imel v torek. "Rafa" prihaja na San Siro kot skorajda idealna zamenjava za taktika Mourinha, saj je pri Liverpoolu podobno kot Portugalec prisegal na igranje s postavitvami in čvrsto obrambo. Idealen trener za predsednika italijanskih prvakov Massima Morattija je sicer že več let trenutni angleški selektor Fabio Capello, ki pa tako hitro ni bil na voljo.

Benítez je z Redsi v Ligi prvakov slavil leta 2005, dve leti kasneje pa prišel do finala. Obakrat mu je nasproti stal Interjev mestni tekmec AC Milan. Bojda že zdaj precej solidno govori tudi italijansko, kar je temelj za dobre odnose z neumornimi novinarji na Apeninskem polotoku. Z njimi pa José nikakor ni našel skupnega jezika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.