Šport > Nogomet
14 ogledov

Bomba: Slovenija junija proti Argentini!

Messi Argentina okrevanje trening Buenos Aires AFA Reuters
Slovensko nogometno reprezentanco 1. junija čaka tekma vseh tekem, ko se bo v Argentini udarila z domačo reprezentanco in svetovnim superzvezdnikom Lionelom Messijem.

Nogometna zveza Slovenije je s kolegi z argentinske zveze (AFA) sklenila dogovor o prijateljski tekmi, ki bo med reprezentancama Slovenije in Argentine na sporedu 1. junija prihodnje leto.

Slovenija se bo tako prvič v zgodovini pomerila z Argentino, eno izmed favoritinj prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu, kjer bodo "gavči" otvoritveno tekmo skupine F igrali 15. junija proti Bosni in Hercegovini.

Še proti Čilu ali Urugvaju

Tretja reprezentanca z jakostne lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa) se želi pred začetkom prvenstva v Braziliji očitno preizkusiti proti še eni ekipi iz nekdanje Jugoslavije, preden se zvezdniki svetovnega nogometa na čelu z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem podajo na turnir v sosednjo deželo.

Dvakratni svetovni prvaki se bodo poleg BiH v skupini merili še z Iranom in Nigerijo. Tekma s Slovenijo bo tako morda celo zadnja pripravljalna tekma Argentincev pred začetkom mundiala. Varovanci Srečka Katanca bodo sicer prijateljsko tekmo odigrali tudi 5. marca, a ime nasprotnika še ni znano.

V Južni Ameriki naj bi Slovenci odigrali še eno tekmo proti podobno renomiranemu nasprotniku Čilu ali Urugvaju, so sporočili na tradicionalni novoletni prireditvi NZS na Brdu pri Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.