Šport > Nogomet
31 ogledov

Bravo premagal Ruse in Romune

Nogometaši kluba Bravo Publikum nadaljujejo tradicijo svojih predhodnikov, ki so Žurnal24 main
Na mednarodnem nogometnem turnirju "Memorial Franco Gallini" v italijanskem Pordenonu so nov velik uspeh dosegli starejši dečki (U-14) ljubljanskega kluba Bravo Publikum.
Trenerji drugih ekip – prihajali so tudi iz Brazilije, Anglije, Srbije ... – so bili po turnirju polni hvale na račun mladih slovenskih nogometašev, med katerimi je po mnenju strokovne žirije še posebej izstopal napadalec Rok Taneski (tudi slovenski reprezentant U-16), ki je bil izbran za najboljšega posameznika turnirja.

Starejši dečki (U-14) ljubljanskega nogometnega kluba Bravo Publikum so po dveh zmagah in neodločenem izidu v predtekmovanju v osmini finala najprej izločili nizozemski klub Ado Den Haag, nato pa še lanskoletnega zmagovalca Empoli (četrtfinale) ter v polfinalu tudi reprezentanco Rusije.

V finalu je nogometaše trenerja Gorana Markoviča pričakala reprezentanca Romunije. Zmagovalca so odločile enajstmetrovke, zmago pa je s 4:2 odnesel Bravo Publikum, v vratih katerega je blestel Luka Brumec; redni del tekme se je končal z 1:1.

"Fantje so se skozi celoten turnir dvigovali in pridobivali na samozavesti, kar pa me najbolj veseli, je to, da so pokazali pravi karakter," je po zmagi povedal trener Markovič, njegov sodelavec Rok Golob pa je dodal: "Spomnim se, ko smo dobili tekmo v osmini finala in so se igralci drugih ekip držali za glavo ob pogledu na pano z rezultati ter bili popolnoma presenečeni. Presenečenja pa so se samo še vrstila! Res neverjetno in čudežno je, kaj vse so fantje zdržali in iz kakšnih težkih trenutkov so se vedno znova vračali in presenečali sami sebe!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.