Šport > Nogomet
26 ogledov

Breno iz zapora na Bayernov trening

breno EPA
Brazilski nogometaš Breno bo lahko med prestajanjem zaporne kazni pomagal pri treningih drugega moštva Bayerna iz Münchna.

Brazilski nogometaš Breno, nekdanji član nemškega Bayerna, ki že nekaj časa prestaja zaporno kazen zaradi požiga luksuzne vile, v kateri je nekoč stanoval, je danes prvič po 13 mesecih delno okusil svobodo. Odobrili so mu dnevne izhode, med katerimi bo lahko pomagal pri treningih drugega moštva bavarskega velikana.

V zaporu je 23-letni nogometaš od julija lani, sodišče mu je prisodilo tri leta in devet mesecev zaporne kazni za požig vile septembra 2011. V zaporu so zdaj nogometašu omogočili dnevne izhode, v tem času pa bo delal kot pomočnik Bayernovega trenerskega štaba v drugem moštvu.

Dopoldan na igrišču, popoldan za rešetkami

V klubu so danes, ko je imel prvi "delovni dan", Brenu priskrbeli prevoz z limuzino od zapora München-Stadelheim do vadbenega centra. Odslej bodo tako videti vsi Brenovi dnevi v zaporu, dopoldne bo delal ob nogometnem igrišču, popoldne se bo vračal za rešetke.

breno  | Avtor: EPA EPA
"Nekdo iz velike Bayernove družine ima težave. A zdaj imamo priložnost, da mu pomagamo na poti premagovanja težav," je ob Brenovem začetku programa vrnitve v družbo dejal predsednik evropskih prvakov Uli Hoeness. Možnost, da bi Brazilec morda tudi zaigral za moštvo Bayerna v regionalni ligi, pa je zavrnil, saj pravila tega tekmovanja ne dovoljujejo nastopov igralcem, ki niso državljani EU.

Breno je k Bayernu prišel iz Sao Paula leta 2008 za 12 milijonov evrov. Zbral je 28 nastopov, nato so ga Bavarci posodili tekmecu Nürnbergu, kjer je staknil poškodbo kolena. V preiskavi so ugotovili, da je bil Breno takrat, ko je povzročil požar, zelo depresiven.

Komentarjev 1
  • stooo 15:34 19.avgust 2013.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Odlicna zastonj on-line igra, kjer se lahko preizkusis kot manager v hokeju,nogometu in rokometu. Kasneje bo mozno igrati tudi kosarko, F1, odbojko,...V igri imas enake moznosti zmagovanja kot igralci, ki vlagajo denar. Kar je prava redkost.