Šport > Nogomet
2429 ogledov

Buffon zavrnil oba soigralca in navdušil Dončića

gianluigi buffon Epa "Gigi" je spet nogometaš Juventusa.
Legendarni italijanski vratar se je po eni sezoni vrnil nazaj v Torino.

Gianluigi Buffon je bil pred selitvijo v Paris Saint-Germain kar 17 let član Juventusa, po samo eni sezoni v Parizu pa se je 41-letni veteran vrnil domov in z italijanskim prvakom sklenil enoletno pogodbo.

Legendarni vratar bo v prihajajoči sezoni nosil številko 77, s katero v ligi NBA navdušuje Luka Dončić. Košarkarju Dallasa je bila Italijanova izbira zelo všeč, kar je potrdil z objavo na twitterju.

Buffon bi sicer lahko izbral svojo nekdanjo številko 1, a je iz spoštovanja do kolega in načelnosti ni želel sprejeti. Ponudila se mu je celo možnost, da bi si ponovno nadel kapetanski trak, a je tudi to ponudbo zavrnil.

"77 predstavlja mojo zgodovino. To številko sem imel v Parmi in prinesla mi je srečo. Zelo mi je všeč," je povedal veteran, ki je v dresu Parme v Serie A debitiral že daljnega leta 1995. 

"Zahvaljujem se Szczesnyju in Chielliniju, ki sta mi ponudila številko 1 oziroma kapetanski trak, vendar se nisem vrnil z namenom, da bi komurkoli karkoli vzel. Rad bi pomagal ekipi. Prav je, ima prvi vratar številko 1. Kapetan naj bi odličen igralec, kot je Chiellini," je svojo odločitev pojasnil Buffon.

Komentarjev 1
  • Avatar Zueliansa
    Zueliansa 01:42 06.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Sorodne novice