Šport > Nogomet
25 ogledov

Çakir: "Nani si je zaslužil rdeči karton"

Cakir Arbeloa Giggs Manchester United Real Madrid Liga prvakov osmina finala EPA
Turški sodnik Cüneyt Çakir ne obžaluje, da je Naniju pokazal rdeči karton, zaradi česar je Manchester United z desetimi nogometaši verjetno izgubil tekmo proti Real Madridu in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja v Ligi prvakov.

Cüneyt Çakir je bil po tekmi zaradi svoje odločitve v 56. minuti glavni akter dvoboja, ki so ga mnogi poimenovali kar finale pred finalom.

Zaradi rdečega kartona Portugalcu je med drugim tiskovno konferenco izpustil strateg rdečih vragov Sir Alex Ferguson, a so Turka je pri njegovi odločitvi podprla tako Uefa, kot nadzornik sodnikov Pierluigi Collina. Sodnik je prekinil molk in o svoji odločitvi španskemu časniku As povedal: "Počutim se dobro in ne dvomim v svojo odločitev. Nani si je zaslužil rdeči karton."

Çakir je bil zaradi sojenja že v preteklosti večkrat v središču dogajanja. Lani je v polfinalnem srečanju Lige prvakov med Chelseajem in Barcelono z rdečim kartonom iz igrišča poslal Johna Terryja, zaradi grobega starta na Nogometaša kijevskega Dinama Gorana Popova leta 2011 pa je izključil tudi Maria Balotellija.

"Ne počutim se razočaranega, ali žalostnega. Dogodek mi ne skače po mislih. Že v preteklosti sem bil pogosto tarča kritik, ki me nikoli niso potolkle. Vedno si prizadevam svoje delo opraviti korektno, in mislim, da sem na pravi poti," zaključuje Turek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.