Šport > Nogomet
211 ogledov

Čanađija iz Rijeke v Olimpijo

Dario Čanađija SPS/NK Olimpija Dario Čanađija
Ljubljanski nogometni prvoligaš Olimpija je pred začetkom nove sezone okrepil svoje vrste. Zmajem so se pred novo sezono pridružili Nizozemec Mitch Apau, nekdanji avstrijski mladi reprezentant Stefan Savić ter danes še hrvaški vezist Dario Čanađija.

Olimpija se je okrepila na položaju desnega bočnega branilca, saj je v Ljubljano prišel Mitch Apau, ki je v mlajših selekcijah igral za Ajax. Nazadnje je bil član belgijskega kluba Westerlo, za katerega je na 64 prvenstvenih tekmah dosegel štiri gole. Pred tem je igral še za Waalwijk in Veendam.

Ljudje v Ljubljani so prijazni, govorijo angleško, zato verjamem, da se bom hitro vklopil. Dobro sem treniral, tudi pri Olimpiji pa so pogoji za delo odlični. Verjamem tudi v svoje druge kvalitete in upam, da bom to pokazal navijačem Olimpije.

Mitch Apau

Zmajem se je pridružil tudi 23-letni Stefan Savić, napadalno usmerjen vezist, ki je nazadnje igral za nizozemsko Rodo. Vrsto let je nosil tudi dres domačega Salzburga, kjer je bil soigralec slovenskega reprezentanta Kevina Kampla.

Počutim se odlično. V Ljubljano sem prišel dobro pripravljen, sprejet sem bil odlično, zato komaj čakam, da začnem igrati.

Stefan Savić

Danes pa sta se Olimpija in hrvaški prvak Rijeka dogovorila še o posoji Daria Čanađije v Ljubljano. Triindvajsetletni hrvaški vezist, ki je v zadnji sezoni z Rijeko osvojil naslov državnega prvaka, bo v Ljubljani igral eno leto z možnostjo odkupa. Čanađija je bil član vseh hrvaških mladinskih reprezentanc, v svoji karieri pa je kot posojen igralec Rijeke igral še za Slaven Belupo in italijansko Spezio.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.