Šport > Nogomet
0 ogledov

''Če bi kupil Messija? Ne, ne!''

pep guardiola Reuters
Trener Bayerna Josep Guardiola je zatrdil, da ne bi podpisal pogodbe z Lionelom Messijem, saj je Barcelona daleč najprimernejši klub za argentinskega napadalca.

Častni predsednik Bayern Münchna Franz Beckenbauer se je v začetku tedna poigraval z mislijo, da bi bavarski klub poskušal v ekipo pripeljati Lionela Messija. ''Messi in Ribéry v eni ekipi? To bi bila posebna atrakcija,'' je dejal ''Kaiser'', ki sicer nima vpliva na nakupe aktualnega nemškega prvaka.

Pred sobotnim ''nemškim Clásicom'', ko se bosta v Dortmundu pomerila Bayern in Borussia, je trener Bavarcev Pep Guardiola dejal, da Messija ne bi pripeljal v Nemčijo. ''Če bi kupil Messija? Ne, ne! Barcelona je najboljše mesto zanj,'' je dejal Guardiola in v nadaljevanju razkril, da bo Ribéry odsoten nekoliko dlje, kot so sprva pričakovali.

Pod vprašajem tudi klubsko SP

Francoski reprezentant, ki je utrpel poškodbo reber, ne bo zaigral na tekmi z Borussio, prav tako pa je pod vprašajem njegov nastop na svetovnem klubskem prvenstvu, ki bo na sporedu konec decembra. ''Do konca leta je samo še en mesec. Proti koncu decembra igramo klubsko SP. Upam, da bo lahko zaigral na tem tekmovanju,'' je povedal španski strateg.

mario götze | Avtor: EPA EPA
Bayern v soboto čaka obračun z večnim tekmecškem iz Dortmunda, Guardiola pa je prepričan, da je Borussia kljub številnim poškodbam še vedno zelo nevarna ekipa. ''Mislim, da se Dortmund ne boji Bayerna. Igrali so v finalu Lige prvakov. Navijači, trener in igralci nimajo nobenega strahu,'' je dodal Španec.

''Dezerter'' Götze se vrača v Dortmund

Najbolj sovražen sprejem na gostovanju pri črno-rumenih pa si lahko obeta Mario Götze, ki se je po koncu lanske sezone iz Dortmunda preselil v München. ''Podobno kot takrat, ko se je Luis Figo vrnil v Barcelono,'' je spomine na november 2002 obujal Guardiola. Katalonski navijači so takrat v pozdrav svojemu nekdanjemu ljubljencu na igrišče zmetali prašičjo glavo, gnilo sadje in zajetno število plastenk.

''Götze se mora slej ko prej vrniti v Dortmund. Bolje, da čim prej. Pogovarjala sva se o tem. Mlad je še, a zelo inteligenten. Glavo ima na pravem mestu. Pogovarjala sva se o restavracijah in kinih v Dortmundu ter njegovih nekdanjih soigralcih in navijačih,'' je zaključil trener Bayerna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.