Šport > Nogomet
99 ogledov

Celjani brez težav čez Nafto, tudi Maribor do zmage

Albert Riera Profimedia
- Državni nogometni prvaki iz Celja so na domačem stadionu v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 s 3:1 (1:0).

Nogometaši Celja so se po reprezentančnem premoru zmagovito vrnili na zelenice. V dvoboju z novincem v ligi sicer niso blesteli, a bili učinkoviti, kar jim je prineslo tretjo zmago v sezoni in ob tekmi manj šesto mesto na prvenstveni razpredelnici, prehiteli so Primorje.

Celjani so napadalno začeli tekmo, v prvih desetih minutah je Mario Kvesić poslal žogo prek vrat, neuspešno pa je poskušal tudi Ivan Brnić. Domači so imeli tudi v nadaljevanju žogo v posesti petinsedemdeset odstotkov igralnega časa, v tem času sprožili deset strelov, tekmeci pa tri.

Gostje so se uspešno branili in ko je že kazalo, da se bosta na odmor ekipi podali brez zadetkov, tudi precej gledalcev je že zapustilo tribuno, pa so domači udarili. Izjemen zadetek je dosegel Nino Kouter. S prvim golom ne le v sezoni, ampak po skoraj enem letu na domači zelenici, je sprožil edini strel v okvir vrat v celotnem polčasu, ki pa je končal v mreži.

Aljoša Matko je tik pred tem sprejel žogo v kazanskem prostoru ter bil s hrbtom obrnjen prosti vratom gostov, podal navzven na dvajset metrov do Koutra, ki je silovito zadel levi zgodnji kot vratarja gostov Žana Mauricia.

Celjani so dominirali tudi v drugem polčasu, ko so prišlo do drugega gola pet minut po sodnikovem žvižgu. Uspešen je bil dvaindvajsetletni Svit Sešlar, ki se je kot posojen igralec vrnil iz Turčije za svojo prvo sezono v Celju po šestih letih. V kazenskem prostoru sprejel žogo, se otresel treh igralcev gostov in povišal prednost.

Nafta je v nadaljevanju pokazala nekaj več kot dotlej. Nagrada je prišla po zaslugi novega izjemno lepega zadetka na tekmi, ki ga je 21 minut po vstopu v igro sprožil madžarski rezervist Zsombor Kalnoki-Kis. Z levico je zavrtinčil žogo, ki je kar dolgo letela, a natančno zadela kot vrat domačih. Končni izid je v drugi minuti sodnikovega dodatka dosegel David Zec, ki je podajo v kazenski prostor poslal v mrežo.

Maribor do druge zaporedne zmage

Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0). Mariborska zasedba je dosegla drugo zmago v nizu. Pred reprezentančnim premorom je v Ljudskem vrtu zanesljivo premagala Primorje s 4:1, danes pa je bila na stadionu pod Kalvarijo boljša še od Kopra z 2:0. Maribor se je - ob tekmi manj - po številu točk izenačil z Muro in Bravom, ki za vodilno Olimpijo zaostajajo tri točke, medtem ko je Koper s četrtega nazadoval na peto mesto.

Obe ekipi sta začeli zelo previdno, potrpežljivo sta čakali na morebitne napake, prvo je dočakala domača zasedba. V 21. minut je Marko Božić na levi strani lepo preigral svojega čuvaja in poslal predložek v kazenski prostor, Orphe Mbina pa je streljal mimo desne vratnice koprskega vratarja Metoda Jurharja.

Le minuto kasneje je bil 23-letni gabonski napadalec znova v glavni vlogi, po kombinirani akciji se je izognil prepovedanemu položaju in zadel za 1:0, njegov zadetek je po krajši prekinitvi potrdil tudi Var.

Do konca polčasa so bili aktivnejši Koprčani. Najbolj nevarno akcijo so uprizorili v 34. minuti, žoga pa je po strelu Petra Petriška z roba kazenskega prostora zletela prek vrat.

V začetku drugega polčasa so prvi zagrozili Koprčani. Nik Omladič je po prodoru zaposlil Nikolo Burića, njegov strel z 18 metrov pa je zletel mimo leve vratnice domačega čuvaja Ažbeta Juga.

V 56. minuti so nevarno akcijo izpeljali tudi izbranci domačega trenerja Anteja Šimundže, po strelu Mbine z desetih metrov pa se je izkazal koprski vratar. Le minuto zatem je bil Jurhar nemočen po kombinirani domači akciji, ki jo je z natančnim strelom po tleh zaključil Božić za 2:0.

Gostujoči trener Oliver Bogatinov je v 66. minuti v igro poslal nova igralca, tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Denisa Popovića. Koprčani so se trudili po svojih najboljših močeh, dobro organizirane obrambe Mariborčanov pa niso ukanili.

Gostitelji so v 75. minuti zapravili priložnost za 3:0, po predložku Josipa Iličića po kotu z desne strani je bil francoski obrambni igralec Bradley Mbondo z glavo malenkostno netočen. V 86. minuti so nevarno zagrozili tudi nogometaši z Obale, strel Omarja El Manssourija pa je zletel mimo vrat.

Mariborska ekipa bo v sredo, 18. septembra, v Celju igrala zaostalo tekmo 2. kroga. Nato bo gostovala v Lendavi, koprska pa bo gostila Muro. Obe tekmi bosta v nedeljo, 22. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.