Šport > Nogomet
64 ogledov

Celjani do prve zmage po vrnitvi Riere

NK Celje/Twitter
Nogometaši Celja so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige premagali irski Shamrock Rovers z 1:0 (1:0).

Celjani so po slovesu od kvalifikacij za ligo prvakov danes opravili prvo polovico naloge v kvalifikacijah evropske lige. Če bodo v skupnem seštevku uspešni v boju z Irci, si bodo že zagotovili evropsko jesen z vsaj konferenčno ligo. Prva tekma v Celju se je končala z minimalno zmago slovenske ekipe.

Če bodo Celjani uspešni, jih v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske lige čaka poraženec 3. kroga kvalifikacij lige prvakov med švedskim Malmöjem in grškim Paokom iz Soluna. V primeru izpada in nadaljevanja v zadnjem kvalifikacijskem krogu konferenčne lige pa se bodo Celjani pomerili z boljšim iz obračuna med kazahstanskim Ordabasijem in armenskim Pjunikom.

Albert Riera | Avtor: Profimedia Profimedia
Celjani so, odkar se je za krmilo ekipe vrnil nekdanji strateg Albert Riera, dočakali prvo zmago po visokem evropskem porazu v Bratislavi in domačem z Muro.

Celjani so imeli že v prvem delu terensko premoč, ki pa je dolgo niso znali spremeniti v nevarno akcijo. Priložnosti je zapravljal predvsem Armandas Kučys, ki se je nekajkrat znašel pred vratarjem Leonom Pöhlsom, premagal pa ga ni, niti ob poskusu z dveh metrov.

Domača zasedba je imela veliko premoč in tri priložnosti med 20. in 22. minuto, najlepšo Aljoša Matko, po njegovem strelu s 14 metrov je vratar irske ekipe žogo preusmeril v kot.

Je pa nato domačim le uspelo zadeti. V 34. minuti je Luka Menalo spretno slalomiral med branilci tekmecev in po strelu z desne s šestih metrov premagal tudi Pöhlsa.

V drugem polčasu se razmerje moči ni bistveno spremenilo, ritem igre pa je padel. Celjani so bili boljši in nevarnejši, toda brez prave zaključne akcije. Ivan Brnić je poskušal s strelom od daleč, Menalo pa v 60. minuti s strani.

Tudi rezervist Rolando Aarons je v 72. miniti slabo končal prodor po ukradeni žogi tekmecem. Pet minut zatem je moral posredovati tudi domači vratar Lovro Štubljar po prostem strelu Dylana Wattsa, dve minuti pozneje pa je moral po nevarnem poskusu Aarona McEneffa žogo poslati v kot.

Celjani bi kljub skromnejši predstavi v drugem polčasu lahko povišali vodstvo, toda lepo priložnost po ukradeni žogi Edmilsona je Denis Popović v 85. minuti zapravil s slabim strelom z roba kazenskega prostora.

* Stadion z'dežele, sodniki: Sylwestrzak, Sokolnicki, Kaszynski (vsi Poljska).
* Strelec: 1:0 Menalo (34.).
* Celje: Štubljar, Dulca (od 46. Kavčič), Zec, Matko (od 67. Kouter), Bobičanec, Kvesić (od 67. Edmilson), Menalo, Brnić (od 67. Popović), Nemanič, Pišek, Kučys (od 46. Aarons).
* Shamrock Rovers: Pöhls, Honohan, Hoare, Lopes, Cleary, Watts (od 78. Pooms), Greene, Nugent (od 67. McEneff), O'Neill, Clarke (od 57. Burns), Farrugia (od 77. Burke).
* Rumeni kartoni: Aarons, Zec; Watts, Hoare, Pöhls.
* Rdeč karton: /.

* Izidi, kvalifikacije, 3. krog, prve tekme:
- torek, 6. avgust:
Panevežys - Maccabi Tel Aviv     1:2 (0:2)
Petrocub - TNS                   1:0 (1:0)

- četrtek, 8. avgust:
Klaksvik - Borac Banjaluka       2:1 (2:1)
(Aleks Pihler je igral od 65. minute za Borac)
Molde - Cercle Brugge            3:0 (3:0)
Trabzonspor - Rapid Dunaj        0:1 (0:0)
Krivbas - Plzen                  1:2 (1:0)
Panathinaikos - Ajax             0:1 (0:1)
(Andraž Šporar ni igral za Panathinaikos)
(Adam Gnezda Čerin je igral do 76. minute za Panathinaikos)
(Benjamina Verbiča ni bilo v ekipi Panathinaikosa)
Partizan - Lugano                0:1 (0:0)
(Mario Jurčević je igral celo tekmo za Partizan)
Rijeka - Elfsborg                1:1 (1:1)
(Dejan Petrovič je igral do 73. minute za Rijeko)
Santa Coloma - RFS               0:2 (0:2)
(Žiga Lipušček je igral celo tekmo za RFS)
Celje - Shamrock Rovers          1:0 (1:0)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.