Šport > Nogomet
60 ogledov

Celjani po porazu na Irskem v kvalifikacije konferenčne lige

Shamrock Rovers - Celje Profimedia
Nogometaši Celja so na povratni tekmi 3. krog kvalifikacij evropske lige v Dublinu po podaljšku izgubili proti Shamrock Rovers z 1:3 (0:2, 1:2). Celjani so prvo tekmo dobili z 1:0.

Celjska zasedba je v Dublin potovala z golom naskoka, kar pa se je izkazalo za premalo. Celjani so po podaljšku morali priznati premoč Ircem, ki bodo tako igrali v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske luge proti Paoku, medtem ko Celjane čaka selitev v zadnji predkrog konferenčne lige, kjer bo njihov tekmec armenski Pjunik.

Irci so odločno začeli in takoj poskrbeli za nekaj dela Lovra Štubljarja, a so se Celjani hitro zbrali in v nadaljevanju uravnovesili igro. V 20. minuti so imeli tudi svojo prvo priložnost, vendar je domača obramba blokirala strel Armandasa Kučysa.

Celjani so sicer takrat dokaj dobro nadzorovali igro, držali žogo, tako da domača zasedba niti ni bila več posebej nevarna. A v 36. minuti so sodniki po naletu Štubljarja nad Aaronom Greenom in pregledu posnetka spremenili prvotno odločitev. Sprva so dosodili prekršek v korist Celja, pozneje pa v korist Shamrocka, kar je pomenilo najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel Dylan Watts.

V 40. minuti so vse bolj razpoloženi Irci vodili že z 2:0, Neil Farrugia je bil tisti, ki je z dobrih 20 metrov z nizkim strelom matiral neprepričljivo celjsko obrambo ter tako svojo ekipo pripeljal do želene prednosti. Ta bi bila lahko še bvišja v tretji minuti sodniškega dodatka v prvem polčasu, vendar je Šutbljar izvrstno posredoval po odprtem strelu Trevorja Clarka v kazenskem prostoru.

Shamrock Rovers - Celje | Avtor: Profimedia Profimedia
Strateg Celja Albert Riera je v uvodu drugega polčasa, na hitro poslal v igro štiri nove igralce, tudi Žana Karničnika, celjska igra pa je začela kazati večjo konkretnost. V 56. minuti so slovenski prvaki vendarle ogrozili vrata domačih, po Karničnikovi podaji je v kazenskem prostoru zgrešil Nino Kouter. Dve minuti pozneje je z 12 metrov Kučys iztržil le kot.

Časa za rešilni zadetek je bilo vse manj, a so ga Celjani le dočakali. V 83. minuti je po podaji z leve strani Karničnik zadel z volejem iz osrčja kazenskega prostora. Minuto pozneje bi lahko Matija Kavčič celo izenačil, vendar je domači vratar ustavil njegov poskus iz bližine.

Sledil je podaljšek, v katerem so Irci znova zadeli v 96. minuti, ko je bil uspešen Graham Burke. Rolando Aarons in Luka Menalo sta imela v 105. minuti lepi priložnosti za zmanjšanje zaostanka, a je prvemu vratar obranil strel, drugi pa je bil nenatančen iz bližine.

V 106. minuti so Irci po novi celjski napaki spet zadeli, a iz prepovedanega položaja, sicer pa so Celjani iskali nov zadetek za rešitev iz kočljivega položaja, tega bi v 120. minuti lahko dosegel Kučys, a mu je strel s približno desetih metrov obranil domači vratar.

* Stadion Tallaght, sodniki: Hategan, Grigoriu, Gheorghe (vsi Romunija).
* Strelci: 1:0 Watts (37./11 m), 2:0 Farrugia (40.), 2:1 Karničnik (83.), 3:1 Burke (96.).
* Shamrock Rovers: Pöhls, Grace, Lopez, Hoare, Clarke (od 80. Cleary), O'Neill, Watts, Farrugia (od 88. Burke), Honohan (od 110. O'Sullivan), Greene (od 91. Burns), Nugent (od 80. Towell).
* Celje: Štubljar, Kavčič, Nemanič (od 46. Karničnik), Vuklišević, Zec, Bobičanec (od 46. Dulca), Pišek (od 53. Kouter), Kvesić (od 104. Aarons), Matko (od 79. Edmilson), Brnić (od 46. Menalo), Kučys.
* Rumeni kartoni: Greene, Farrugia, Honohan, Hoare, Pöhls; Štubljar, Vuklišević, Karničnik, Kvesić, Zec.
* Rdeči karton: /.

* Izidi, kvalifikacije, 3. krog, povratne tekme:
                                                        prva tekma
- torek, 13. avgust:
The New Saints - *Petrocub         0:0                     0:1

- sreda, 14. avgust:
*RFS - Santa Coloma                7:0 (5:0)               2:0
(Žiga Lipušček je igral do 46. minute in dosegel tretji gol za RFS)

- četrtek, 15. avgust:
Lincoln Red Imps - *Dinamo Minsk   2:1 (1:0)               0:2
*Rapid Dunaj - Trabzonspor         2:0 (0:0)               1:0
*Elfsborg - Rijeka                 2:0 (0:0)               1:1
(Dejan Petrovič je igral do 73. minute za Rijeko)
*Plzen - Krivbas                   1:0 (0:0)               2:1
Cercle Brugge - *Molde             1:0 (1:0)               0:3
*Ajax - Panathinaikos             13:12 (0:0, 0:1) - 11 m  1:0
(Adam Gnezda Čerin je igral do 82. minute za Panathinaikos)
(Andraža Šporarja ni bilo v ekipi Panathinaikosa)
(Benjamina Verbiča ni bilo v ekipi Panathinaikosa)
*Lugano - Partizan                 2:2 (0:1, 1:2)          1:0
(Mario Jurčević je igral celo tekmo za Partizan)
*Maccabi Tel Aviv - Panevežys      3:0 (1:0)               2:1
Servette - *Braga                  1:2 (0:1)               0:0
*Borac Banjaluka - Klaksvik        3:1 (1:0, 2:1)          1:2
(Aleks Pihler je igral od 89. minute za Borac)
*Shamrock Rovers - Celje           3:1 (2:0, 2:1)          0:1

- opomba: moštva, označena z zvezdico (*), so se uvrstila v zadnji krog kvalifikacij, ki je na sporedu 22. avgusta ter 29. avgusta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.