Šport > Nogomet
24 ogledov

Chievu kazen 80.000 evrov

Chievo : Juventus Žurnal24 main
Italijanski nogometni prvoligaš Chievo bo moral plačati 80 tisoč evrov kazni, ker so mu oblasti dokazale vpletenost v škandal z nameščanjem izidov v italijanskem nogometu.

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je Chievo kaznovala zaradi povezanosti s svetovalcem Stefanom Bettarinijem, ki je bil povezan s kriminalnim podzemljem in nameščanjem izidov.

Devetintridesetletni Bettarini, znani nekdanji nogometaš in televizijski komentator, je sicer vse očitke zanikal. Priznal je, da je stavil na izide nogometnih tekem, vendar pa ni imel stika s tolpami, ki so manipulirale tekme.

Vendar pa Chievo iz Verone ni edini klub, ki mu grozi denarna kazen. Najverjetneje bo v denarnico morala seči tudi Atalanta iz Bergama, zaradi vpletenosti njihovega kapetana Cristiana Donija v afero pa ekipi grozi tudi selitev v drugo ligo. Zaslišanja pred disciplinsko komisijo FIGC so se začela danes in so plod večmesečnih preiskav glavnih akterjev omenjenega škandala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.