Šport > Nogomet
13 ogledov

Ćiro je (znova) blestel

Ćiro s svojimi izjavami pogosto poskrbi za dobro voljo nogometnih navdušencev. © Žurnal24 main
Trener vseh trenerjev Miroslav Ćiro Blažević s svojimi izjavami pogosto poskrbi, da nogometnim navdušencem ni dolgčas. Tako je bilo tudi tokrat …

Miroslav Ćiro Blažević je tokrat v svojem značilnem slogu blestel za švicarski Le Matin. "Jaz sem najboljši trener na svetu. Jaz sem trener vseh trenerjev. Rad imam svoj vzdevek, ki mi zelo pristaja,“ je dejal Ćiro, ki je Hrvaško leta 1998 popeljal do tretjega mesta na svetovnem prvenstvu v Franciji. Enajst let kasneje se z reprezentanco Bosne in Hercegovine bori za nastop na mundijalu. Ćiro je prepričan, da bo drugo leto Edina Džeka & Co. odpeljal v Južno Afriko. "Pred začetkom kvalifikacij nihče ni verjel vame in v moje soigralce. Danes pa se nas vsi bojijo. Pred žrebom dodatnih kvalifikacij so se vsi želeli izogniti Bosni. Tudi Raymond Domenech, trener svetovnih podprvakov, je rekel, da ne želi igrati proti nam. Pripravite se, saj boste videli, kako bomo premagali Portugalsko,“ je povedal Blažević, ki se po lastnih besedah ne more sprehajati po Sarajevu: "Povsod so moji plakati in plakati mojih sijajnih igralcev. Vsi me pozdravljajo, sprašujejo, trepljajo po rami. Država je bila še pred nekaj leti v vojni, sedaj pa so ljudje našli nove junake in način, kako se zabavati.

Ćiro je v svoji karieri osvojil marsikaj. Najljubši pa mu je državni naslov z Dinamom v nekdanji skupni državi. "Takrat sem postal trenerska ikona. Mnogi ljudje izven naše države težko razumejo, kako velik uspeh je to bil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.