Šport > Nogomet
6 ogledov

Defoe zapravil zmago

Steven Gerrard je proti Newcastlu dosegel tretji zadetek v letošnji sezoni, bržk Žurnal24 main
Napadalec Tottenhama Jermaine Defoe je v zadnji minuti angleškega nogometnega prvenstva v gosteh pri West Hamu zapravil najstrožjo kazen, tudi drugi nedeljski obračun pa se je končal z delitvijo točk.
 

Anglija, Premier League, 14. kolo

Newcastle : Liverpool 0:3
Arsenal : Wigan 2:0
Birmingham : Portsmouth 0:2
Bolton : Manchester U. 1:0
Everton : Sunderland 7:1
Manchester C. : Reading 2:1
Middlesbrough : Aston Villa 0:3
Derby County : Chelsea 0:2
West Ham : Tottenham 1:1
Fulham : Blackburn 2:2

Nogometaši Liverpoola so terensko premoč, ki so si jo ustvarili v prvem polčasu, kronali v 28. minuti, ko je Steven Gerrard neubranljivo zadel s pravo "bombo" s prostega strela. Še pred odmorom so bili blizu povišanja vodstva, a je Fernando Torres najprej nastreljal vratarja Shayna Givna, nato pa ob strelu na prazna vrata zadel le vratnico. Takoj po odmoru pa nov šok za domače navijače. Redsi so izvedli tipično angleško akcijo, ko je Gerrard podal s kota do Samija Hyypie, slednji je s peto le podaljšal do Dirka Kuyta , le-ta pa je s kolenom povišal vodstvo varovancev Rafaela Beniteza . Gostitelji tudi po visokem zaostanku niso prišli do prave igre, zadnji žebelj v njihovo krsto pa so gostje zabili v 66. minuti. Izjemno akcijo s številnimi kratkimi podajami so rdeči začeli na sredini igrišča, v zaključku pa je po podaji Gerrarda z lepim diagonalnim strelom piko na i postavil rezervist Ryan Babel . Ob tem velja omeniti, da je moštvo belo-črnih na celotnem srečanju le dvakrat streljalo v okvir vrat vratarja Pepeja Reine, gostje pa so poleg treh zadetkov zapravili vsaj še pol ducata lepih priložnosti. Nezbran je bil predvsem Torres.

Alex Ferguson je bil po drugem letošnjem porazu vidno razočaran. © Action Images

 
Podobno kot nogometaši Newcastla so s sklonjeno glavo zelenico zapuščali tudi nogometaši Manchestra United a. Za Bolton , ki je dosegel šele drugo zmago v sezoni, je že v 11. minuti zadel Nicolas Anelka . Francoski veteran je izkoristil podajo Ivana Campa s prostega strela in slabo oceno leta žoge Gerarda Piqueja. Slednji je v udarni postavi varovancev Alexa Fergusona zamenjal Nemanjo Vidića. Branilci naslova, ki so igrali tudi brez Wayna Rooneya in Cristiana Ronalda , so si edino pravo priložnost pripravili v drugem polčasu, ko po izjemni podaji Patrica Evraja Carlos Tevez ni zadel.

Tim Cahill je k visoki zmagi Evertona prispeval dva zadetka. © Action Images

 
Največ zadetkov v tem kolu so gledalci videli na Goodison Parku, kjer je Everton s 7:1 ponižal Sunderland . Za gostitelje sta Yakubu Aiyegbeni in Tim Cahill zadela po dvakrat. Na lestvici še naprej vodi Arsenal (ob tekmi manj ima 33 točk), ki je v tem kolu z dvema poznima zadetkoma strl odpor Wigana. Za varovance Arsena Wengerja sta v zadnjih desetih minutah zadela William Gallas in Tomas Rosicky . Najbližji zasledovalec Manchester United ima 30 točk. Mestni tekmec Manchester City pa ima po zmagi nad Readingom z 2:1 in ohranitvi 100-odstotnega domačega izkupička 29 točk.

Tik za petami vodilni trojki sta še dva velikana: Chelsea z 28 in Liverpool (ob tekmi manj) s 27 točkami. Modri iz Londona so tokrat na gostovanju premagali Derby County z 2:0. Zadela sta Salamon Kalou (17. minuta) in Shaun Wright-Phillips (73.). Ob tem velja omeniti tudi grob udarec Michaela Essiena v sodnikovem podaljšku, zaradi katerega je moral vezist Chelsea predčasno v slačilnico.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.