Šport > Nogomet
66514 ogledov

Pritekla mu je v objem, njegova reakcija pa je izzvala škandal

Print Screen
Nogometni reprezentant si je z 'neprimerno' reakcijo prislužil tekmo prepovedi in globo v višini več kot 7000 evrov.

Disciplinski komite Iranske nogometne zveze (FFIRI) je reprezentančnemu vratarju Hosseinu Hosseiniju izrekel eno tekmo prepovedi in denarno kazen v višini 300 milijonov rialov (cca. 7000 evrov), ker je na ligaški tekmi objel gledalko, ki je vdrla na zelenico.

Kot je pojasnil 31-letni čuvaj mreže, je želel dekle zaščititi pred morebitnim nasiljem redarjev, situacija pa je eskalirala po posredovanju policistov in varnostnikov, ki so vratarja in oboževalko grobo razdvojili, kar je povzročilo prepir in prerivanje.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Vmes so posegli tudi predstavniki kluba, ki so Hosseinija hitro napotili v garderobo, dogajanju pa se je pridružil njegov klubski soigralec Mohammad Hossein Moradmand, ki je dekletu podaril svoj dres. Navijačica se je nato zmagoslavno vrnila na tribune, kjer je ponosno mahala s svojim spominkom, medtem ko so gledalci skandirali policistom: "Sram naj vas bo!"

Hosseini je z objemom kršil kodeks dostojnega obnašanja v javnosti, saj iranski režim prepoveduje telesni stik z ženskami, ki niso članice ožje družine. "Kaj pa naj bi naredil? Objela me je," je po tekmi povedal nogometaš in dodal, da jo je poskušal zgolj zaščititi.

Pristojni organ za reševanje tovrstnih primerov je reakcijo reprezentančnega vratarja označil za "neprofesionalno in izven nogometaševih dolžnosti" ter ga kaznoval s tekmo prepovedi in globo. Kazen bosta plačala tudi klub in Moradmand.  "Najdražji objem v zgodovini iranskega nogometa," je ob tem zapisal nek uporabnik omrežja X.

Hosseini je član moštva Esteghlal Tehran, ki je na dotični tekmi 23. kroga iranskega prvenstva z 1:0 premagal Aluminum Arak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • samo.jst 18:33 19.april 2024.

    Iranci si zasluzijo boljse...si zasluzijo vec svobode in bolj zahodnjasko vodstvo.