Šport > Nogomet
269 ogledov

Dinamo trepetal v Skopju, Slovenca srečna z Irske

Arijan Ademi Škupi Dinamo Zagreb Epa Arijan Ademi je bil mož odločitve v Skopju.
Po Evropi je bilo odigranih nekaj zanimivih tekem v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Poleg poraza Maribora v Tiraspolu proti Šerifu (1:0) je bilo v torek odigranih še pet tekem drugega kroga kvalifikacij za elitno evropsko klubsko tekmovanje.

V Skopju je makedonski prvak Škupi po remiju 2:2 v Zagrebu doma klonil proti Dinamu (0:1) in bo pot nadaljeval v Ligi Evropa. Odločilni zadetek za hrvaški klub je na začetku drugega polčasa zabil reprezentant Severne Makedonije Arijan Ademi.

Bolgarski Ludogorec pod taktirko slovenskega trenerja Anteja Šimundže je na Irskem branil visoko prednost 3:0 proti Shamrock Rovers in bil kljub porazu (2:1) uspešen. Bolgari so skoraj celoten drugi polčas preživeli z igralcem manj, Žan Karničnik je vso tekmo igral v obrambi gostov.

Šerif Tiraspol NK Maribor Liga prvakov Šport Mariborčani niso ustrelili Šerifa

Luksemburški Dudelange je na prvi tekmi v gosteh presenetljivo premagal armenski Pjunik, doma pa utrpel visok poraz (1:4) in izpadel.

Tekmec Maribora v kvalifikacijah za Ligo Evropa bo finski HJK. Slednji je proti Viktorii klonil že doma, v Plzňu pa doživel polom (5:0).

Najbolj napeto je bilo v Larnaki, kjer sta se domači AEK in danski Midtjylland, tako kot na prvi tekmi, razšla z neodločenim izidom (1:1). V podaljšku ni bilo golov, po streljanju enajstmetrovk pa so bili boljši gostje.

Liga prvakov, 2. krog kvalifikacij (povratne tekme):

ŠERIF TIRASPOL - Maribor 1:0 (0:0)  /0:0/
Škupi - DINAMO ZAGREB 0:1 (0:0)  /2:2/
AEK Larnaka - MIDTJYLLAND 1:2* (1:1; 1:1)  /1:1/
VIKTORIA PLZEŇ - HJK Helsinki 5:0 (3:0)  /2:1/
Shamrock Rovers - LUDOGOREC RAZGRAD 2:1 (1:0)  /0:3/
Dudelange - PJUNIK EREVAN 1:4 (1:1)  /1:0/

* - po streljanju enajstmetrovk
ABC - napredovali v 3. krog
/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice