Šport > Nogomet
284 ogledov

Dolgoletni reprezentant se poslavlja od slovenskega dresa

Vid Belec Profimedia
Vid Belec je zaključil reprezentančno kariero.

Slovenski nogometni vratar Vid Belec je na Instagramu zapisal, da je končal reprezentančno kariero. Med leti 2011 in 2024 je bil rezervni vratar Samirja Handanovića in Jana Oblaka, v desetih letih pa je odigral 21 reprezentančnih tekem.

"Po več kot 10 letih je prišel trenutek, da naznanim zaključek svoje kariere v slovenski nogometni reprezentanci. Ko sem prvič oblekel dres Slovenije, sem nosil sanje vsakega mladega nogometaša Ko pogledam nazaj, me preplavijo številni spomini. Skupaj smo dosegli veličastne zmage, prebrodili težke poraze in ustvarili nešteto nepozabnih trenutkov. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi, sem čutil čast in ponos nositi dres naše države," je zapisal na Instagramu.

"Iskreno se zahvaljujem svojim soigralcem, s katerimi sem delil to pot. Skupaj smo ustvarili ekipo, za katero vem, da jo čaka lepa prihodnost. Kot človek pa odhajam bogatejši tudi za marsikatero iskreno in trdno prijateljstvo. Ponosno bom spremljal nadaljnje uspehe slovenske reprezentance in verjamem, da je pred nami svetla prihodnost. Slovenija, hvala ti za vse! Vedno bom tvoj največji navijač!" je še dodal.

Štiriintridesetletni vratar je bil v kadru selektorja Matjaža Keka tudi na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je Slovenija v skupinskem delu igrala neodločeno z Dansko, Srbijo in Anglijo, v osmini finala pa po izvajanju 11-metrovk klonila proti Portugalski.

Svoj krstni nastop za Slovenijo je vknjižil 7. junija 2014, ko so se Slovenci pred 53 tisoč gledalci v La Plati merili z Argentinci, zadnji pa junija letos, ko je četa selektorja Matjaža Keka pred Eurom v Stožicah gostila pripravljalno tekmo z Armenijo.

Belec je sicer redni član slovenske reprezentance že vse od leta 2011 in tekme z Albanijo, a je sedel na klopi vse do omenjene tekme z Argentino leta 2014, ko sta se Handanović in Oblak zastrupila s hrano in nista bila na voljo takratnemu selektorju Srečku Katancu.

vid belec samir handanović slovenska nogometna reprezentanca trening stožice | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V 13-letni reprezentančni karieri je kar 73 tekem slovenske reprezentance preživel na klopi, 19-krat se je znašel v prvi postavi, dvakrat pa je vstopil v igro kot zamenjava. Kar 13 nastopov je zbral na prijateljskih tekmah, sedem na tekmah lige narodov in enega v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

V vratih slovenske reprezentance je preživel 1794 minut, tekom katerih je prejel 24 zadetkov ter pet tekem končal brez prejetega zadetka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

Večino svoje klubske kariere je preživel v tujini. V Italiji je na različnih ligaških ravneh igral za milanski Inter, Crotone, Carpi, Benevento, Sampdorio in Salernitano, na Portugalskem za Olhanense, v Turčiji za Konyaspor, trenutno pa je član ciprskega Apoela iz Nikozije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice