Šport > Nogomet
160 ogledov

Domačini slavili na štajerskem derbiju

NK Maribor twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:0 (2:0).

Derbi kroga v Ljudskem vrtu se je začel z minuto molka v spomina na preminulega nekdanjega nogometaša tako Maribora kot Olimpije Antona Čeha, tudi očeta nekdanjega reprezentanta Aleša Čeha. So ga pa vijolični igrali brez kaznovanega Josipa Iličića in tudi trenerja Damirja Krznarja, medtem ko niti pri Celju zaradi disciplinskih razlogov spet ni bilo stratega Romana Pilipčuka. Manjkal je tudi kaznovani vezist Nino Kouter.

Obe ekipi sta do te tekme v uvodnih treh spomladanskih krogih osvojili po sedem točk, zdaj imajo tri več Mariborčani, ki so zasluženo vpisali 13. zmago in na lestvici prehiteli tokratnega tekmeca. Zdaj za Olimpijo zaostajajo 14 točk, Celjani, s prvim porazom po petih tekmah, na tretjem mestu še dve več.

Ekipi sta tekmo začeli živahno, v tretji minuti je pri Celju v kazenskem prostoru cilj zgrešil Aljoša Matko, minuto pozneje pa je Maribor povedel. Po podaji z desne strani je svoj peti gol sezone dosegel Ivan Brnić, ki je do žoge prišel na enajstih metrih.

Potem ko je naslednjo priložnost v 12. minuti pri domačih zapravil Jan Repas s strelom z razdalje, pa je dve minuti pozneje domači vratar izvrstno posredoval po strelu Damjana Vukliševića z glavo in ohranil prednost gostiteljev.

Ti pa so udarec doživeli v 29. minuti, ko si je Gregor Sikošek poškodoval koleno in moral iz igre. Vijoličastii so v 35. minuti vseeno podvojili prednost. Brnić je bil takrat v vlogi podajalca z leve strani, pred vrati pa se je spet najbolje znašel najboljši strelec lige Žan Vipotnik, ki je dosegel svoj 14. gol oziroma 11. na zadnjih sedmih tekmah.

Žan Vipotnik | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Celjani so med polčasoma dodobra posegli v ekipo in takoj opravili tri menjave, imeli v uvodu drugega polčasa dva prosta strela iz ugodnih položajev, vendar Luki Bobičancu tega ni uspelo izkoristiti.

V 54. minuti pa so znova zagrozili Mariborčani, s 15 metrov je streljal Marko Tolić, Matko Obradović pa je bil napravem mestu. Čeprav so Celjani opravili dodatne menjave za bolj napadalen pristop, pa so domači bolj ali manj brez težav nadzorovali potek tekme.

Sami so v 77. minuti imeli novo obetavno akcijo, a jo je Andraž Žinič po dobrem prodoru slabo končal, v 82. minuti pa je Obradović preprečil nov zadetek Brniću po strelu iz bližine. Brnić je sicer imel še nekaj (pol)priložnosti, a mu ni uspelo izboljšati strelskega izkupička.

Domžalčani skočili na četrto mesto

Novogoričani, ki so v pričakovanju novega glavnega trenerja, tokrat je tekmo še vodil Florjan Debenjak, v prihodnje pa naj bi vajeti prevzel izkušeni Edy Reja, so še 15. tekmo zapovrstjo končali brez zmage. Bočna branilca Domžal Amadej Brecl in Mark Strajnar sta bila tokrat krvnika novogoriške zasedbe, ki tako ostaja zadnja na lestvici, kjer imajo 15 točk oziroma tri manj od predzadnjega Tabora in štiri manj od Radomelj na osmem mestu. Domžale so po deseti zmagi skočile na četrto mesto pred Koprčane.

Po mirnem uvodu v vetrovni Novi Gorici so v 14. minuti domači zapravili prvo veliko priložnost, ko je v bližini gola poskusil Bernard Karrica, vendar žogo usmeril točno v Ajdina Mulalića.

Nadaljevanje ni bilo posebej razburljivo, a so Domžalčani najprej v 34. minuti ob pomoči vetra s prostega strela od daleč poskusil presenetiti Matevža Dajčarja, debitanta v goriških vratih po poškodbi Uroša Likarja, a je goriški čuvaj dobro reagiral. V 36. minuti pa je ta vendarle klonil, potem ko ga je iz bližine premagal Brecl. Ta je po podaji Franka Kovačevića žogo poslal pod prečko. V 39. minuti je bil Dajčar spet na delu po novem strelu Repasa, a je dobro opravil svoj posel.

Gorica je imela v 52. minuti izjemno priložnost za izenačenje, ko je po kotu z glavo streljal Miroslav Iličić, Mulalić pa je dobro reagiral in žogo odbil v prečko, pozneje pa so njegovi soigralci razčistili kočljiv položaj.

So pa Domžalčani v 68. minuti podvojili prednost, tudi drugi zadetek je dosegel bočni branilec, le da takrat Strajnar, ki je lepo stekel v kazenski prostor in malce z leve strani žogo poslal v mrežo tik ob nasprotni vratnici.

Pozneje so izbranci Simona Rožmana bolj ali manj brez težav preprečevali namere Primorcev. Ti so tik pred koncem sicer imeli na voljo prosti strel z roba kazenskega prostora, Alessandro Ahmetaj je dobro streljal, vendar je bil Mulalić spet pripravljen.
 

Prva liga Telemach, 24. krog:

Bravo : Mura  0:0

Kalcer Radomlje : Tabor Sežana  0:0

Koper : Olimpija  0:1 (0:0)
Kvesić 51.

Maribor : Celje  2:0 (2:0)
Brnić 4., Vipotnik 35.

Gorica - Domžale  0:2 (0:1)
Brecl 36., Strajnar 69.

Lestvica:
 1. Olimpija          24   18    3    3    46:22   57
 2. Maribor           24   13    4    7    51:28   43
 3. Celje             24   11    8    5    36:29   41
 4. Domžale           24   10    8    6    36:29   38
 5. Koper             24   10    6    8    34:24   36
 6. Mura              24    8   10    6    34:29   34
 7. Bravo             24    6    5   13    21:24   23
 8. Kalcer Radomlje   24    3   10   11    18:44   19
 9. Tabor Sežana      24    3    9   12    22:50   18
10. Gorica            24    2    9   13    20:39   15
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice