Šport > Nogomet
11 ogledov

Falcao pristreljal zmago Kolumbije

Kolumbija : Bolivija
1/10
Reuters
Kolumbijski napadalec Radamel Falcao nadaljuje z izjemnimi predstavami. Potem ko je letos blestel v dresu Porta, dobre igre kaže tudi v reprezentančnem dresu: tokrat je zabil dvakrat za zmago Kolumbije nad Bolivijo na Copi Américi.

Nogometna reprezentanca Kolumbije je prvi četrtfinalist južnoameriškega nogometnega prvenstva. To si je zagotovila z zmago nad Bolivijo z 2:0 (2:0), oba zadetka je že v prvem polčasu dosegel zvezdnik Radamel Falcao.

Kolumbija bo s sedmimi točkami v svoji skupini zasedla prvo mesto, za drugo se bosta danes merila Argentina in Kostarika.

Ker v četrtfinale napredujejo dve najboljši ekipi iz skupine in še dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi, je zdaj tudi že jasno, da bodo v četrtfinalu igrali Peru, Čile in Venezuela, ki bodo v najslabšem primeru ena izmed najboljših tretjeuvrščenih ekip, saj imajo že pred zadnjim krogom štiri točke. Kolumbija se bo za uvrstitev v polfinale merila z najboljšim tretjeuvrščenim moštvom.

Kolumbijci so v Santa Feju do zmage prišli brez težav. Zato je s svojima prvima zadetkoma na prvenstvu poskrbel napadalec Porta Falcao, ki je v lanski sezoni blestel v Evropski ligi. Prvič je bil uspešen v 15. minuti, v 29. minuti pa je uspešno izvedel še enajstmetrovko. S tem je prevzel vodstvo na lestvici strelcev, doslej namreč še nobena ekipa na prvenstvu še ni dosegla več kot dva gola.

Falcao je bil stalna nevarnost za vrata Kostarike. V drugem polčasu je imel še tri priložnosti, toda vodstva ni povišal. Edina pravo priložnost za Bolivijce je v 55. minuti zapravil Jhasmani Campos.

Copa América, 3. kolo, skupina A:

Kolumbija : Bolivija 2:0 (2:0)
Falcao (14, 29/11-m)

Torek, ob 01:45:
Argentina : Costa Rica

Lestvica: 1. Kolumbija 7 točk, 2. Kostarika 3 (-1), 3. Argentina 2 (-1), 4. Bolivija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.