Šport > Nogomet
29 ogledov

Ferguson: "Zaustavili bomo Messija"

Sir Alex Ferguson pozna ključ do zmage nad Barcelono. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Trener finalista Lige prvakov v nogometu Manchester Uniteda sir Alex Ferguson pred sobotno tekmo z Barcelono pravi, da so njegovi nogometaši sposobni zaustaviti Lionela Messija.

Manchester United se je po pisanju otoških medijev znašel v redki situaciji, da ni favorit. Pred dvema sezonama so Katalonci lažje od pričakovanj v finalu premagali rdeče vrage, zaradi česar so pred sobotnim obračunom v vlogi favorita.

Strateg Manchester Uniteda sir Alex Ferguson verjame, da se ključ do zmage skriva v večji zbranosti v primerjavi z zadnjim obračunom iz leta 2009. "V zadnjih dveh tekmah smo bili fantastični, nogometaši so se držali načrta," pravi Ferguson, ki je svojim varovancem za primer postavil zmago nad Barcelono v polfinalu leta 2008, ko so v finale napredovali brez prejetega zadetka.

Ferguson priznava nesporno kvaliteto prvega strelca Barcelone Lionela Messija, a kljub temu Argentincu ne misli namenjati velike pozornosti. "Za vsakega dobrega nogometaša obstaja rešitev. Upam, da bomo v soboto našli rešitev tudi za igro Messija. Res je, imajo zelo dobre nogometaše, a jih imamo tudi mi. Zagotovo se tega zaveda tudi Barcelona, " dodaja živa legenda rdečih vragov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.