Šport > Nogomet
25 ogledov

Finke nasledil nezaželjenega Meierja

Volker Finke, novi športni direktor Kölna. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po odhodu pri navijačih precej nezaželjenega Michaela Meierja je Köln in s tem tudi Milivoje Novaković in Mišo Brečko v Volkerju Finkeju dobil novega športnega direktorja.

Volker Finke je novi športni direktor nemškega nogometnega prvoligaša Kölna. Nekdanji trener Freiburga je tako zamenjal zdaj že nekdanjega športnega trenerja kozličkov Michaela Meierja, Finke pa bo novo mesto zasedel 1. februarja 2011. S klubom, ki se trenutno bori za obstanek v nemški prvi ligi, je podpisal pogodbo za dve leti in pol.

Finke je trenutno še vedno trener japonskega prvoligaša Urawa Red Diamonds, Japonce pa bo vodil še do konca januarja. Köln je zadnjo ligaško tekmo izgubil proti Schalke 04, vodstvo kluba pa je po tekmi dejalo: "Finke je pravi mož za športnega direktorja našega kluba. Je oseba z vrednotami in vizijo. Že v preteklosti je pokazal, da zna sestaviti ekipo, ki se lahko bori za visoka mesta."

Finke je v letih od 1991 do 2007 vodil nogometni klub Freiburg in še vedno velja za trenerja, ki je najdlje vodil katerokoli nemško moštvo. V klubu, kjer igrata slovenska reprezentanta Mišo Brečko in Milivoje Novaković, bo pomagal članskemu moštvu in podmladku, skušal pa bo najti čim več novih nogometnih talentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.