Šport > Nogomet
23 ogledov

Gibbs in O'Shea končala sezono

Gibbsa ne bo v JAR. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Arsenalov nogometaš Kieran Gibbs je zaradi poškodbe stopala že končal letošnjo sezono, s čimer je izgubil tudi vsako upanje, da bi z Anglijo igral na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Mladi, 20-letni branilec, čigar igre je spremljal angleški selektor Fabio Capello, bo moral po zlomu kosti na vnovično operacijo, saj se kost ni pravilno zarasla.

"Operacija ni nujna, toda alternativa bi vzela preveč časa, tako da sem se odločil, da grem pod nož. Nočem tvegati, v naslednji sezoni si želim biti maksimalno pripravljen," je dejal Gibbs, ki se je poškodoval novembra lani na tekmi Lige prvakov proti Standardu iz Liegea. Njegova rehabilitacija naj bi trajala najmanj pet mesecev.

Konec tudi za O'Shea

Težave angleškega nogometnega prvaka Manchester Uniteda se v zadnjih dneh kopičijo. Po razkritju globoko rdečih številk v klubski blagajni je danes med navijače Rdečih vragov udarila še novica o poškodbi: John O'Shea bo moral počivati do konca sezone.

O'Shea se je poškodoval že konec novembra na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na SP med Irsko in Francijo, zdaj pa se je izkazalo, da je narava poškodbe resnejša, kot je kazalo sprva.

"Gre za zelo resno poškodbo, a tudi zelo nenavadno. Podobno je zmečkanini mišice, le da se običajno takšne poškodbe zacelijo v treh ali štirih dneh," je težave svojega branilca razložil strateg Manchestra Alex Ferguson.

Pri irskem reprezentantu je prišlo do zapletov s krvnimi strdki pri zdravljenju poškodovane mišice. Po predvidevanjih Fergusona bo okrevanje trajalo do konca sezone, tako da na 28-letnega vsestranskega igralca ne bo mogel računati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.