Šport > Nogomet
4477 ogledov

Grozljiva prometna nesreča legendarnega brazilskega nogometaša

Carlos Dunga trener selektor Žurnal24 main
Legendarni Brazilec Dunga je bil skupaj s soprogo udeležen v hudo prometno nesrečo.

Ikona brazilskega nogometa, nekdanji legendarni kapetan ter kasnejši selektor Dunga, je bil v bližini brazilskega mesta Curitiba udeležen v grozljivo prometno nesrečo, v kateri se je vozilo skupaj z legendarnim nogometašem in njegovo soprogo prevrnilo celo na streho.

Po poročilih v Globo Esporte sta bila zakonca prepeljana v bolnišnico, a naj ne bi utrpela hujših poškodb. Opravljen je bil tudi alkotest, ki naj bi potrdil, da Dunga ni vozil pod vplivom alkohola. Podrobnosti in razlog za nesrečo zaenkrat še niso znani.

Dunga sicer velja za velikana brazilskega nogometa, ki je za reprezentanco nastopal med leti 1987 in 1998 ter zanjo zbral 91 nastopov. Kot kapetan jo je popeljal do naslova svetovnih pravkov leta 1994, ko je kot kapetan tudi zmagoslavno dvignil pokal.

Leta 1998 je z Brazilijo v velikem finalu priznal premoč Franciji, medtem ko je leta 1997 osvojil pokal konfederacij. Leta 1989 in 1997 je slavil tudi na Copi Americi, medtem ko je z olimpijsko reprezentanco leta 1984 osvojil srebrno medaljo.

Dunga | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob Xaviju Hernandezu je edini nogometaš v zgodovini, ki je zaigral v finalu svetovnega prvenstva, olimpijskih iger, pokala konfederacij in kontinentalnega prvenstva (v Dunginem primeru Copa Americe).

Med leti 2006 in 2010 ter 2014 in 2016 je opravljal vlogo brazilskega selektorja ter leta 2007 osvojil Copo Americo in leta 2009 pokal konfederacij. Na olimpijskih igrah 2008 je v svojo zbirko dodal še bronasto medaljo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.