Šport > Nogomet
779 ogledov

Guardiola napovedal vojno, tako odgovarja nekdanji zaveznik

Arteta Guardiola Profimedia
Trener Arsenala Mikel Arteta se je odzval na vojno napoved svojega kolega na klopi Manchester Cityja Pepa Guardiole.

Španski nogometni strateg Mikel Arteta je odgovoril na udarne izjave Pepa Guardiole po remiju Manchester Cityja in Arsenala v petem krogu elitnega angleškega prvenstva. 

Derbi angleških nogometnih velikanov se je končal z neodločenim izidom (2:2), čeprav so topničarji drugi del obračuna odigrali z  igralcem manj po izključitvi Leandra Trossarda v sodnikovem dodatku prvega dela.

Arsenal je ob izgubi igralca vodil z 2:1 in se nato uspešno branil vse do 98. minute, ko je končni rezultat obračuna postavil John Stones ter sinjemodre z osvojeno točko popeljal na vrh ligaške razpredelnice.

Manchester City Arsenal Premier League Šport Zadetek v 98. minuti določil vodilno ekipo angleške lige

Arteta | Avtor: Profimedia Profimedia
Topničarji so po izključitvi svojega nogometaša močno upočasnili igro, kar je izzvalo določene kritike na račun njihovega taktičnega pristopa, vezist Cityja Bernardo Silva pa je po tekmi celo dejal, da je samo ena ekipa prišla na Etihad igrat nogomet. "Druga ekipa je prišla preizkušat meje mogočega in dovoljenega s strani sodnika," je zavlačevanje gostujočih nogometašev obsodil zvezdnik angleškega prvaka.

Ko so angleški novinarji za komentar povprašali Arteto, je 42-letni španski strateg odvrnil: "Nimam komentarja. Poznam, kako stvari stojijo. Tam sem preživel štiri leta. Imam vse informacije. Tako da vem, verjemite mi."

Izjava nekdanjega pomočnika, s katerim sta v Manchestru delila klop od leta 2016 do 2019, je izvala burno reakcijo trenerja Cityja. "Naslednjič naj bo Mikel bolj jasen, kaj želi povedati s tem, da je tukaj preživel štiri leta in da točno ve, kaj se pri nas dogaja. Morda se to nanaša na obtožbe zoper nas. Morda so to informacije, na katere namiguje. Imava dober odnos. Upam, da bo naslednjič bolj jasen, kaj misli s tem, da ve, kaj se tukaj dogaja."

Rodri Velik udarec Šport Zvezdnik Cityja bo manjkal "dolgo, dolgo časa"

Guardiola se je dotaknil tudi incidenta tik pred koncem obračuna, ko je njegov zvezdnik Erling Haaland po izenčujočem zadetku Cityja vrgel žogo v glavo Gabrielu. "Gabriel je sam lepo povedal, da je to vojna, provokacije pa so nekaj normalnega. Kaj lahko potem storiš? Ok, provociral si me, zdaj sem tukaj. Želiš vojno? Zdaj smo v vojni," je dejal Guardiola.

Arteta je po zmagi Arsenala nad Leicesterjem poskušal umiriti žogico. "Ko sem dejal, da vem stvari o Cityju, sem mislil na to, kako trdo delajo. To je vse. Zelo jasno lahko še enkrat ponovim - rad imam Pepa in spoštujem ga, hvaležen sem mu za vse, kar je naredil zame. Prijatelja sva."

Arteta Guardiola | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.