Šport > Nogomet
9800 ogledov

Hrvaški nogometni svet v šoku

Sveča Profimedias
Hrvaški nogometni svet je pretresla nepričakovana tragedija.

V 43. letu starosti je umrl eden največjih hrvaških zvezdnikov dvoranskega nogometa in soustanovitelj kluba MNK Futsal Dinamo Mate Čuljak.

Čuljak je igral na tradicionalnem veteranskem turnirju 38. zimskega pokala Magman Pan v varaždinskem Graberju, ko se je nenadoma zgrudil na igrišču.

42-letniku so na mestu nudili prvo pomoč in ga v kritičnem stanju takoj prepeljali v varaždinsko bolnišnico, kjer je izgubil poslednjo tekmo življenja. 

Po pisanju hrvaških medijev so ga zdravniki dlje časa poskusili oživeti, toda zaman. Po neuradnih podatkih naj bi mu odpovedalo srce. Prijatelji in znanci so v velikem šoku, saj Čuljak ni ne pil ne kadil, živel pa je zdravo življenje.

"Ni pošteno. Vem, da zgoraj zagotovo poteka kakšen turnir, vendar Bog, ne moreš mi vzeti najboljšega igralca, trenerja in prijatelja. Ni pošteno," je zapisal nekdanji hrvaški nogometaš Antonio Franja.

Čuljak je bil velemojster dvoranskega nogometa. Njegov nadimek je bil "Magija". Proslavil se je tudi v vlogi trenerja - Futsal Dinamo si je pod njegovim vodstvom izboril napredovanje v prvo ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice