Šport > Nogomet
23 ogledov

Hrvaški sprejem za Belgijce: pijani voznik avtobusa

Lukaku Chelsea Hrvaška Belgija kvalifikacije za SP 2014 letališče Pleso Jurica Galoić/Pixsell
Belgijsko nogometno reprezentanco v petek čaka ključna tekma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, po pristanku v Zagrebu pa so doživeli nevsakdanji sprejem.

Za volanom avtobusa, ki bi jih moral peljati do hotela, je zvezdnike svetovnega nogometa Romeluja Lukakuja, Thibauta Courtoisa, Daniela van Buytna in druge pričakal pijani voznik. Ta naj bi že pred prihodom na letališče Pleso povzročil prometno nesrečo v mestu.

35-letni voznik bi moral belgijske nogometaše peljati do hotela Sheraton, a so ga v spremstvu peljali le do zagrebške policije. Voznik je čez noč ostal na treznjenju, okoli devete ure pa so ga v četrtek tudi izpustili.

Belgija pred velikim uspehom

Proti njemu so že vložili kazensko prijavo in obtožnico, policija pa ni sporočila, koliko alkohola v krvi so mu namerili. Zagrebška policija medtem še ni potrdila, ali je voznik res povzročil prometno nesrečo in pobegnil.

Za belgijske nogometaše so sicer hitro poskrbeli in jih peljali do hotela, za volan je namreč sedel voznik avtobusa, ki bi moral peljati novinarje. Belgijci imajo dve tekmi pred koncem kvalifikacij velikih pet točk prednosti pred Hrvaško in priložnost, da se prvič po letu 2002 z izjemno generacijo nogometašev uvrstijo na mundial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.