Šport > Nogomet
39970 ogledov

Huda nesreča slovenskega športnega komentatorja

goran obrez Instagram Goran Obrez bo okreval več kot pol leta.
V smučarski nesreči v Kitzbühlu se je hudo poškodoval priznani slovenski športni komentator.

Eden najbolj prepoznavnih obrazov v svetu športnega novinarstva Goran Obrez, odgovorni urednik Ekipe in nogometni komentator, se je hudo poškodoval med smučanjem v Kitzbühlu, kjer so bile pretekli konec tedna na sporedu tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Obrez je utrpel resno poškodbo desnega kolena, zaradi katere bo naslednjih nekaj mesecev prikovan na posteljo. "Od šest do osem mesecev," je predvideni čas okrevanja ocenil v pogovoru za naš medij.

goran obrez | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Nesreča se je zgodila v torek. "V bolnišnico v Kitzbühlu so me sprejeli okrog 16. ure. Po slikanju sem dobil morfij, vendar nisem povsem prepričan. Dobil sem močna protibolečinska sredstva, tako da me je povsem odpeljalo. Ko sem prišel k sebi, sem se samo smejal. Spomnim se, da sta bila tam tudi Kjetil Jansrud (zlom prstov, op. a.) in Aksel Lund Svindal (poškodba kolena, op. a.). Film se mi je šele kasneje sestavil," je pojasnil Obrez.

Prve napovedi so bile zelo črnoglede. "Povedali so mi, kakšno je stanje in da me bo potrebno prepeljati v drugo bolnišnico. Tam so mi zdravniki povedali, da je hudo. Seveda je hudo, če mi je odbilo polovico kolena. Ležati bi moral vsaj deset dni, operacijo pa naj bi opravili po tem, ko bi se koleno stabiliziralo in bi oteklina izginila," je pojasnil in dodal: "Zdravnik mi je dejal, da bi kost iz kolka presajal na koleno in ne vem kaj še vse. Katastrofa. Tako žalosten nisem bil še nikoli."

Na njegovo veliko srečo so mu v teh težkih trenutkih na pomoč priskočili predstavniki Smučarske zveze Slovenije (SZS) in s skupnimi močmi uredili njegovo čim hitrejšo vrnitev v domovino. "Na srečo me je takrat poklical Peter Pen in vprašal, kaj se je zgodilo. Pojasnil sem mu načrt. Nato so stopili v akcijo in mi povedali, kaj moram narediti. Klical sem na zavarovalnico, stvari je nato urejala Špela Pretnar. V četrtek me je prišlo iskat reševalno vozilo Pacient in so me prepeljali domov. Na urgenci me je sprejel dr. Anže Kristan, nato so me takoj operirali. Ničesar niso jemali iz kolka. Operacija je super uspela. Tri mesece ne smem položiti noge. S hojco se že dvignem in se lahko prestavim."

"Res bi se rad zahvalil celotnemu osebju v UKC-ju, Petru Penu, Špeli Pretnar in seveda dr. Anžetu Kristanu. Pen in Pretnarjeva sta odigrala res ogromno vlogo."

Goran Obrez

Zdaj je pred njim zelo zahtevna naloga, saj se bo moral soočiti s preprekami vsakdanjega življenja. "Počasi bo treba domov. Živim v drugem nadstropju in nimam dvigala. Po stopnicah pač ne bom mogel. Zdaj bomo to reševali," je še povedal Obrez in se zahvalil vsem akterjem, ki so kakorkoli pripomogli k njegovemu reševanju. Ob tem ni pozabil na avstrijske zdravnike, a glavna zahvala gre slovenski zdravniški stroki, Penu in Pretnarjevi.

"Rad bi se zahvalil celotnemu osebju v UKC-ju, Petru Penu, Špeli Pretnar in seveda dr. Anžetu Kristanu. Pen in Pretnarjeva sta odigrala res ogromno vlogo," je poudaril.

 | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 15
  • TistoPravo 03:03 29.januar 2019.

    Vso srečo pri okrevanju. Šmučanje je zateven šport. No pa saj je tudi vožnja avfomobila zahtevna. Če bi šli v detajle, je na meji izvajanja ravno toliko smučarjev kot šoferjev, vsak svojega dela. Roko na srce, jest ljudi enostavno ne ...prikaži veče razumem...skozi celo leto nič ali povsem na polamaterski ravni športanje, pol pa ss jit zahtevne smučarske zavoje. To se enostavno ne izzide.

  • marjana09 20:47 28.januar 2019.

    ato je ta ,ki nonstop za barcelono navija? lepo se je pohvalu,da je VIP oseba--total loser!!

  • sam50 18:42 28.januar 2019.

    Jaz sem se že ustrašil,da se je poškodoval na delovnem mestu in se bo spet TV naročnina podražila za nekaj odstotkov....

Sorodne novice