Šport > Nogomet
1264 ogledov

Huje kot moški: na SP pljuvale tekmice, odrivale sodnico, jo obtožile rasizma ...

žensko SP v nogometu
Anglija zasluženo do uvrstitve v četrtfinale.

Angleška ženska reprezentanca, ki jo vodi nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Evertona Phil Neville, je na svetovnem prvenstvu v Franciji s 3:0 premagala Kamerun in se uvrstila v četrtfinale. Tekmo v Nici je zaznamovalo nešportno obnašanje Kamerunk, ki so se težko sprijaznile s porazom in odločitvami, ki jih je s pomočjo VAR sprejemala glavna sodnica Liang Qin.

Že v 13. minuti je branilka Augustine Ejangue pljunila angleško nogometašico Toni Duggan, sicer članico Barcelone, v naslednji minuti pa so Otočanke povedle po indirektnem prostem strelu znotraj kazenskega prostora Kamerunk. 

Vse skupaj se je nato dodatno zaiskrilo v sodniškem dodatku prvega polčasa. Angležinje so bile natančne še enkrat, VAR pa je prvič odločil v škodo Afričank. Te se dolgo niso želele sprijazniti z odločitvijo ter tako nekaj časa niso hotele nadaljevati tekme. Ignorirale so svojega selektorja, se zbrale v krogu na zelenici in sestankovale.

žensko SP v nogometu | Avtor: Profimedia Profimedia
žensko SP v nogometu | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju medijev so kitajsko delilko pravice v tunelu ob odhodu na glavni odmor obtožile rasističnega obnašanja. 

Kamerunke so nato v drugem polčasu zatresle mrežo nasprotnic, a je VAR še drugič spremenil odločitev sodnic in po prepovedanem položaju razveljavil zadetek. Angležinje so bile kasneje vse bolj tarča grobih naletov, piko na i k zmagi pa so postavile po domiselni akciji iz kota.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.