Šport > Nogomet
1043 ogledov

Ibrahimović in Guardiola sta si spet v laseh, Pep mu ni ostal dolžan

Zlatan Ibrahimović Profimedia
Trener Manchester Cityja se je odzval na provokacijo Zlatana Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović je izkoristil priložnost za nov napad na Pepa Guardiolo, s katerim sta na bojni nogi vse od nogometaševega nesojenega prestopa k Barceloni leta 2009.

Švedski napadalec se je na Camp Nouu obdržal samo eno sezono, potem ko s španskim strategom nikakor nista našla skupnega jezika.

Ibrahimović je bil v preteklih letih večkrat kritičen do Guardiole, s katerim je brez dlake na jeziku obračunal tudi v svoji avtobiografiji. Med drugim mu je očital, da v katalonski prestolnici ni mogel izpolniti svojega potenciala, saj je Guardiola strategijo v celoti podredil Lionelu Messiju

"Žrtvoval me je za Messija, toda ni imel jajc, da bi mi to povedal v obraz," je nekoč izjavil Ibrahimović. Trdil je tudi, da Guardiola ni pravi moški, temveč bojazljivec, ki se ni upal soočiti z njim.

 | Avtor: Epa Epa

Zdaj je Ibrahimović ponovno udaril, in sicer je v intervjuju za Canal+ namignil, da bi lahko trenerjev gromozanski ego negativno vplival na kariero trenutno najbolj vročega in najvrednejšega nogometaša na svetu Erlinga Haalanda. Norveški napadalec je po selitvi na Otok zablestel v vsem svojem sijaju, v letošnji sezoni pa je zabil že 22 golov na 15 tekmah za Manchester City.

"Haaland mi je zelo všeč, je zelo inteligenten igralec. Ne počne reči, ki so izven njegovega dosega, ne troši energije na igrišču, temveč čaka pred golom in zabija. Spominja me na igralce, kot so Filippo Inzaghi, David Trezeguet, in Christian Vieri. On je posodobljena različica vseh treh."

"Ali lahko napreduje pod Guardiolo? Odvisno od Pepovega ega. Ali bo hotel ostati večji od Haalanda ali ne? Meni, pa tudi nekaterim ostalim, ni pustil, da bi bili na njegovem nivoju," je povedal Ibrahimović.

Španski strateg je v odzivu na obtožbe ubral duhovit pristop. "Prav ima, popolnoma prav. V tem klubu imam večji ego kot kdorkoli drug. Na živce mi gre, ko Haaland zabije tri gole in se vse vrti okoli njega. Ljubosumen sem! Resnično sem ljubosumen. Rekel sem mu 'Erling, dovolj je bilo golov, sicer časopisi ne bodo pisali o meni in samo o meni.' Ibrahimović ima prav. On me dobro pozna. Morda bi lahko napisal še kakšno knjigo," je žogico vrnil Guardiola.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.