Šport > Nogomet
104 ogledov

Ilicali: Prišel sem zaradi Aleksandra Čeferina

Acun Ilicali Profimedia
Turški milijonar Acun Ilicali je podrobneje spregovoril načrtih za prihodnost in pojasnil ozadje svoje odločitve za investicijo v slovenskega prvoligaša iz Maribora.

Turški vlagatelj Acun Ilicali v nogometnega prvoligaša Maribor je na novinarski konferenci v Ljudskem vrtu predstavil svoje načrte. Poudaril je, da se je za investicijo odločil zaradi nogometu naklonjenega okolja, k čemur je menda pripomogel tudi pogovor s predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom.

"Kar nekaj časa sem iskal klub, v katerega bi želel investirati. Imel sem nekaj pogovorov z Aleksandrom Čeferinom in mu predstavil svojo vizijo. Želel sem si okolja, ki je naklonjeno nogometu. Naposled sem se na podlagi njegovih nasvetov odločil za Maribor, saj ima zelo zveste navijače, pa tudi mesto je zelo lepo," je v Ljudskem vrtu zbranim novinarjem dejal Ilicali.

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Lastnik Hull Cityja Šport Slavni mogotec potrdil, denar bo vložil v tega slovenskega velikana

Dodal je še, da si želi, da bi bil Maribor uspešen, a da bo za to najprej potreben napredek. "Ne morem spremeniti vsega, a menim, da sem tip lastnika, ki ga Maribor potrebuje, saj imam nogomet zelo rad. Vsekakor pa tukaj nisem samo zaradi denarja," je svojo primernost za lastništvo najuspešnejšega nogometnega kluba v Sloveniji pojasnil Ilicali.

Ob tem je še povedal, da če bi na vso stvar gledal samo z ekonomskega vidika, se mu ta zagotovo ne bi izplačala. "Ko vložiš denar v nogometni klub, si kratkoročno gotovo izgubil, a se ti to nato lahko z uspehi povrne," je bil glede ekonomske računice jasen Ilicali in v isti sapi poudaril, da bo ekipo treba graditi korak za korakom.

Ilicali je posredno nakazal tudi, da želi imeti vpliv na samo kadrovanje moštva. "Naš cilj ni pripeljati zvezdnike in nato izgubiti ekipni duh. Stvari želim izpeljati na dolgi rok. Več kot bo uspehov, več bo tudi zvezdnikov," se je o morebitnih kadrovskih spremembah v moštvu razgovoril Ilicali.

denar banka štetje denarja denarnica evri bankkomat Šport Turški kapital vse bliže, podpisano pismo o nameri

Turek je sicer že vpet v lastniško strukturo angleškega drugoligaša Hull City in turškega velikana Fenerbahče, v katerem opravlja vlogo podpredsednika, zato se med navijači že pojavlja bojazen, da bo Maribor zanj le razvojni klub za preostala dva kluba.

"Razumljivo je, da so ljudje zaskrbljeni, toda vsem navijačem lahko zagotovim, da so moji nameni dobri. Menim, da Hull City in Maribor nista podobni zgodbi, saj si s slednjim želim predvsem uspeha v Evropi. Moja naloga je, da klub dobro organiziram," je bojazen nekaterih navijačev komentiral Ilicali.

Ilicali je v domovini znan kot lastnik in ustanovitelj televizijske mreže Acunmedya, ki je znana po predvajanju resničnostnih šovov in mu je prinesla bajno bogastvo.

Pred tem je opravljal poklic športnega novinarja. V tej vlogi je leta 1997 prvič prišel v štajersko prestolnico, saj je poročal s tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Bešiktašem, ki so jo Turki dobili s 3:1.

Leta 2020 je postal lastnik nizozemskega prvoligaša Fortuna Sittard, a je naslednje leto izstopil iz lastništva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.