Šport > Nogomet
13 ogledov

Ironični Mou: "Igrali bomo na 0:0!"

Jose Mourinho
1/20
Žurnal24 main
Trener Real Madrida José Mourinho se je ironično odzval na napovedi predsednika Lyona Jeana-Michela Aulasa, da naj bi Real na sredini tekmi igral na 0:0. "Morda ima prav," je dejal Portugalec.
Aulas pravi, da bomo igrali na 0:0. Vsi zadaj, Casillas pa bo imel veliko dela. Govoril je kot trener, ne kot predsednik Lyona, toda morda ima prav. Šli bomo igrat obrambno in čakali na Lyon.
José Mourinho

Najprej je bil jezni Mou, zdaj je že ironični Mou. Ironija je namreč v zadnjih dneh postala glavno orožje Joséja Mourinha, trenerja Real Madrida, ki se je pred sredino tekmo osmine finala Lige prvakov obregnil ob besede predsednika Lyona Jeana-Michela Aulasa. Slednji je pred tekmo na Santiagu Bernabéu namreč izjavil, da bo Real zagotovo igral na rezultat 0:0. NE SPREGLEJTE GALERIJE Z NOVINARSKE KONFERENCE IN TRENINGA REALA.

"Aulas pravi, da bomo igrali na 0:0. Vsi zadaj, Casillas pa bo imel veliko dela. Govoril je kot trener, ne kot predsednik Lyona, toda morda ima prav. Šli bomo igrat obrambno in čakali na Lyon," je z zvrhanim ščepcem ironije v klubski bazi Valdebebas v torek govoril Mourinho. Ko se je malce umiril, je moral odgovoriti tudi na vprašanje, če bo Cristiano Ronaldo pripravljen za igro:

"Ne vem, če bo mogoče. Čakam na današnji (torkov, op. p.) trening, po katerem se bom odločil. Vedeti moram, kaj pravijo naši zdravniki, kajti jaz to nisem, vedeti pa moram tudi, kaj pravi nogometaš. Toda odločil se bom danes. Ne bom čakal na jutri. Če bo dobro, bo igral, toda moramo počakati. Imam načrt igre in jasne ideje. Če ne bo igral Cristiano, imam ekipo, ki nas je pripeljala do tukaj, kjer smo zdaj," pa je še zavrnil namigovanja, da bi se brez njegovega portugalskega rojaka igra Reala podrla.

To ni velik problem. Velik problem je to, kar se dogaja na Japonskem, ne pa uvrstitev v finale Lige prvakov.
José Mourinho

"La decima" spet na kocki
Deseta evropska krona ("La decima") ima v Madridu že dolgo mitski status, a za Real obljubljena dežela ostaja že od leta 2002 dalje, medtem ko se kraljevemu klubu v zadnjih šestih sezonah sploh ni uspelo prebiti dlje kot do osmine finala, kjer jih je v lanski sezoni ustavil prav Lyon. Mourinho pravi, da na Bernabéu ni prostora za obsesijo, saj jim vedno ostaja naslednja sezona:

"Moraš ostati miren. Moramo se trdo boriti, da nam letos uspe, seveda pa nam vedno ostaja naslednja sezona. To ni velik problem. Velik problem je to, kar se dogaja na Japonskem, ne pa uvrstitev v finale Lige prvakov," je po jeznem in ironičnem Mouju na koncu na površje priplaval še človeški Mou. Lastnost, ki jo vidimo le ob izbranih priložnostih.

Španski mediji zadovoljni s Skomino
To bo že druga tekma, ki jo bo Realu v letošnji sezoni Lige prvakov sodil slovenski sodnik Damir Skomina. Koprčan je namreč sodil že prvo tekmo kraljevega kluba v skupinskem delu, ko so Madridčani doma brez težav odpravili Ajax (2:0). Španski mediji so z izborom Uefe zadovoljni, ali kot pravijo na strani madridskega športnega dnevnika As, v članku z naslovom Sodi Skomina, s katerim Španci še niso izgubili:

"Slovenec, star 34 let, je zaposlen v turističnem sektorju, mednarodni sodnik pa je od leta 2003. V Ligi prvakov je debitiral v sezoni 2008/09 in že pozna Bernabéu: sodil je tekmo Madrid – Ajax v skupinskem delu," so zapisali pri Asu. Navdušuje jih predvsem dejstvo, da pod Skominovo piščalko ni izgubil še noben španski klub. Pred Realom je štirikrat namreč že sodil Ibercem, tekme pa so bile: Mallorca – Hapoel Nikozija (4:2), Mlada Boleslav – Villarreal (1:2), Osasuna – Heerenveen (0:0) in Valencia – Dinamo Kijev (2:2). Špansko pojmovanje delilcev pravice je pač takšno: odličen, če zmagaš, katastrofalen, celo "lopov", če izgubiš. Bomo videli, kakšna usoda bo doletela Koprčana, ki pa je, kot kaže, na Špance naredil dovolj dober vtis, saj je bil še na začetku sezone Slovak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.