Šport > Nogomet
21 ogledov

Italijani bodo stavkali

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Pogajanje med sindikatom igralcev in vodstvom italijanske nogometne lige ni obrodilo sadov, tako da se v italijanski ligi 11. in 12. decembra obeta stavka nogometašev.

Italijanski nogometni ligi 11. in 12. decembra spet grozi stavka nogometašev. Napovedal jo je vodja sindikata igralcev Sergio Campana, potem ko v pogajanjih z vodstvom italijanske nogometne lige niso dosegli dogovora o novi kolektivni pogodbi.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je bil torek skrajni rok za dogovor med sprtima stranema. Campana pa je zapustil pogajanja in zagrozil s stavko čez dva tedna.

Kot glavni razlog za stavko je vodja sindikata navedel, da se z vodstvom tekmovanja ne morejo dogovoriti o vseh točkah predloga sindikata. Za sindikalno stran sta sporna predvsem status igralcev, ki izgubijo mesto v prvi ekipi, ter prisilne prodaje igralcev, ki ne želijo zapustiti klubov.

Predsednik lige Maurizio Beretta je odločitev, da bodo nogometaši stavkali, obsodil. Za posrednika se je danes ponudil tudi predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) Giancarlo Abate, a ni bil uspešen. Vse še ni izgubljeno, sindikat in liga naj bi se še enkrat sestala v sredo v prostorih italijanskega olimpijskega komiteja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.