Šport > Nogomet
2190 ogledov

Izjemno priznanje za slovenskega trenerja

Luka Elsner
Strokovnjak, ki se je uveljavil v Prvi ligi TS, bo vodil ekipo v eni najmočnejših lig na svetu.

Luka Elsner bo v naslednji sezoni vodil francoskega prvoligaša Amiens. Ljubljančan bo šele drugi Slovenec, ki bo vodja strokovnega štaba v klubu ene od najmočnejših petih evropskih lig, kot prvemu je to uspelo Bojanu Prašnikarju, ko je sedel na klop nemškega moštva Energie Cottbus.

Michel Platini Sum korupcije Šport Platini po večurnem zaslišanju že na prostosti

Amiens je v pretekli sezoni zasedel 15. mesto v Ligue 1 in si zagotovil obstanek, kar je bil tudi cilj kolektiva s stadiona Licorne. Z njegove klopi se je kljub ohranitvi prvoligaškega statusa po štirih letih vodenja poslovil Christophe Pélissier.

Elsner, ki je odraščal v Franciji, je v Sloveniji vodil Domžale in Olimpijo, preden je postal še eden v vrsti trenerjev, ki jih je odpustil predsednik "zmajev" Milan Mandarić.

Danes šestintridesetletni Elsner je nato vodil ciprski Pafos, v zadnji sezoni pa je uspešno poveljeval belgijskemu drugoligašu Unionu iz Saint-Gilloisa.

Elsner, ki ima tudi en nastop za člansko izbrano vrsto Slovenije, je odraščal v Franciji. Mladinsko kariero je začel v OGC Nice, med letoma 200 in 2004 je nastopal za US Cagnes.

Kot zanimivost naj dodamo, da iz Amiensa prihaja aktualni francoski predsednik Emmmanuel Macron. Elsner bo imel tako vsaj enega zelo znanega navijača.

Amiens Stade de la Licorne | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

aleksander čeferin Ni maral kritike Šport Čeferin udaril po francoskem predsedniku Macronu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.