Šport > Nogomet
615 ogledov

Je to najbolj bizaren prestop zadnjih let?

Douglas Costa Profimedia
Nekdanji zvezdnik Juventusa in Bayerna se seli v avstralsko ligo.

Brazilski krilni igralec Douglas Costa, ki je med drugim osvojil tri naslove italijanske elitne serie A z Juventusom iz Torina, bo kariero nadaljeval v avstralski nogometni ligi, A-league. Costa je podpisal dveletno pogodbo s Sydney FC. "V karieri sem bil del neverjetnih ekip, osvojil sem veliko naslovov in prišel v Sydney FC, da bi osvojil še več," je po podpisu pogodbe dejal Costa, ki je v karieri zbral 31 nastopov za Brazilijo in bil del ekipe, ki je igrala na svetovnem prvenstvu leta 2018 v Rusiji.

"Nogomet je v moji krvi in prihajam v Avstralijo, da bi razvijal igro v tej državi, zabaval strastno športno javnost in prinesel trofeje v Sydney FC," je poudaril igralec, ki je nazadnje treniral pri domačem klubu Gremio Porto Alegre. Sydneyju se je pridružil, potem ko ga je odpustil brazilski klub Fluminense.

V karieri je osvojil 24 trofej, vključno s klubskim svetovnim prvenstvom leta 2020 z Bayernom iz Münchna. S Šahtarjem iz Donecka je od 2010 do 2015 osvojil pet zaporednih naslovov ukrajinskega prvaka, preden se je leta 2015 pridružil Bayernu in mu pomagal osvojiti tri nemška prvenstva. Leta 2017 je podpisal pogodbo z Juventusom, sprva kot posojen igralec, in bil uradno član italijanskega velikana do leta 2022, čeprav je bil od leta 2020 kot posojeni igralec v Bayernu, Gremiu in LA Galaxyju.

Minulo sezono je Sydney FC končal na četrtem mestu v A-ligi, branilci naslova lige s 13 ekipami pa so člani zasedbe Central Coast Mariners. Sezona 2024/25 avstralske nogometne lige se bo začela 18. oktobra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marialorca 13:47 28.avgust 2024.

    bizáren -rna -o prid. (ȃ) knjiž. ki vzbuja pozornost zaradi posebnosti; nenavaden, čuden **** V karieri sem bil del neverjetnih ekip, osvojil sem veliko naslovov in prišel v Sydney FC, da bi osvojil še več. **** Ni ČUDNO, če greš ...prikaži večš v nogometno sredino, ki ti ponuja možnost 24 trofej zaokrožiti na 30 trofej. BAYERN ni več zares "v igri", saj je KANE simbol za "osvojiti nič v sezoni".

Sorodne novice