Šport > Nogomet
21 ogledov

Jojo in Bačo bosta dobila še šestega trenerja

Sannino Siena Catania Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Govorilo se je o Edyju Reji, Vincenzu Montelli in Zdenku Zemanu, na koncu pa naj bi novi trener Palerma, že osemnajsti, odkar klub vodi vročeglavi Maurizio Zamparini, postal Giuseppe Sannino. Trener, ki je v prejšnji sezoni v Serie A vodil Sieno, bo že šesti strateg, ki bo po prihodu Josipa Iličića in Armina Bačinovića prevzel sicilijanski klub.

"Tako srečen sem. Komaj čakam, da začnem," je novinarjem v ponedeljek povedal Giuseppe Sannino, kot kaže že nekdanji trener Siene, ki ga je poslovnež Maurizio Zamparini še isti dan imenoval za novega trenerja Palerma, čeprav je bil s toskanskim klubom na 14. mestu Serie A le za dve mesti boljši od rožnatih Bortola Muttija. Pogodbe s Sicilijanci še ni podpisal.

"Sannino bo naš novi trener, čeprav Mezzarome (Massima lastnik Siene, op. a.) ni na sestanku in ne moremo podpisati pogodbe. Slišala sva se po telefonu in stvar zaključila," je Zamparini povedal ob prihodu na sestanek vodstva Serie A. "Ne bo nikakršnih težav," je še pristavil Zamparini.

Sannino bo tako kot kaže postal že 18. trener v bogati Zamparinijevi zgodovini. Poslovnež iz Furlanije je namreč samo od leta 2010, ko sta v klub iz Maribora prišla Armin Bačinović in Josip Iličić, opravil kar šest menjav trenerja. Bačinovića in Iličića je pred dvema letoma pričakal Delio Rossi, ki je sredi sezone leta 2011 odstopil, za en mesec pa ga je zamenjal Serse Cosmi.

Rossi se je nato vrnil v klub in sezono odvodil do konca, nato pa ga je Zamparini znova odpustil in zamenjal s Stefanom Piolijem. Pioli je po neuspešnih kvalifikacijah za Evropsko ligo odletel že pred prvo ligaško tekmo nove sezone, ko ga je zamenjal trener mladinske ekipe Devis Magia. Mangio je po pol leta nasledil trenutni (in kot kaže že bivši) trener Mutti.

Še pred dobrim tednom dni so se s Palermom povezovala imena, kot so nekdanji Laziev trener Edy Reja, strateg Catanie Vincenzo Montella in legendarni češki trener Zdeněk Zeman, ki trenutno vodi novega prvoligaša Pescaro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.