Šport > Nogomet
277 ogledov

Juventus spet član združenja, ki ga je zapustil zaradi superlige

Juventus Epa
Italijanski nogometni velikan Juventus se je znova pridružil Združenju evropskih nogometnih klubov (Eca).

Torinski Juventus se je vnovič pridružil vplivnemu Združenju evropskih nogometnih klubov (Eca), ki ga je zapustil ob poskusu ustanovitve evropske superlige. Vrnitev Juventusa v združenje je danes med skupščino v Atenah potrdila Eca, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Vesel sem, da lahko Juventus spet pozdravim v naši družini. Odslej so vsi elitni klubi v več kot dvajsetih državah člani Ece," so izjavo predsednika tega organa Naserja Al Helajfija, tudi predsednika Paris Saint-Germaina, povzeli v sporočilu za javnost.

Aleksander Čeferin Zaostritev Šport Na Uefo prispelo pismo s hudimi obtožbami na račun Čeferina

Juventus je bil pod vodstvom Andree Agnellija, njegovega predsednika do leta 2023, eden od dvanajstih klubov, vključno z Real Madridom, FC Barcelono, AC Milanom in Manchester Unitedom, ki so aprila 2021 neuspešno napovedali nastanek superlige.

Projekt je sicer zamrl, nikakor pa ni povsem pozabljen, saj je Sodišče Evropske unije (CJEU) decembra lani ugotovilo, da je prepoved superlige s strani Evropske in Svetovne nogometne zveze v nasprotju z evropsko zakonodajo.

uefa Šport Sodišče odločilo: Fifa in Uefa zlorabili monopolni položaj

Promotor evropske super lige, A22 Sports Management, še vedno dela na širšem tekmovalnem projektu, v katerem bi sodelovalo 64 klubov, razdeljenih v tri lige.

Aleksander Čeferin Tako so se odzvali Šport Presenetljiv odziv Čeferina in Uefe na razsodbo španskega sodišča

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.