Šport > Nogomet
21 ogledov

Kaká še nikoli bližje odhodu iz Madrida

real ajax kaka Reuters
Brazilski nogometaš Kaká je na robu odhoda iz Real Madrida. Nekdanji dobitnik zlate žoge ni zaigral na prijateljski tekmi z Oviedom, čeprav je bil na seznamu 23 igralcev, ki so ga španski prvaki na spletni strani objavili na dan obračuna.

Prva tekma sezone se je za aktualne španske prvake odvila po pričakovanjih, saj so na prijateljskem obračunu z Oviedom zabeležili visoko zmago. Izbranci Joséja Mourinha so se končne zmage veselili s kar 5:1.

jose mourinho kaka real madrid | Avtor: EPA EPA
Odločitev, da Kaká ne nastopi na zelenci, je padla v zadnjem trenutku, glede na to, da se je ime Brazilca pojavilo na seznamu igralcev, ki je bil objavljen pred tekmo. Tridesetletnik je z ekipo treniral po načrtih in nima težav s poškodbami. Njegova odsotnost bi lahko bila posledica pogovora med njim in Joséjem Mourinhom, v katerem naj bi portugalski strateg Brazilcu pojasnil, da v letošnji sezoni ne bo začenjal v prvi enajsterici, zato bi bilo najbolje, če si poišče drug klub. Čeprav si želijo njegovega odhoda, ga v Madridu ne nameravajo prodati za manj kot 25 milijonov evrov.

Kaka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kaká se je Real Madridu pridružil leta 2009, takrat pa so zanj odšteli 67 milijonov evrov. Do konca pogodbe ima še tri leta, v vsaki izmed sezon pa naj bi zaslužil devet milijonov evrov. V času svojega bivanja pri belem baletu nikoli ni ponovil ravni igre, ki jo je kazal leta 2007, medtem ko so mu poškodbe preprečile, da bi v klubu igral vidnejšo vlogo.

Španski mediji njegov morebiten odhod tesno povezujejo s prihodom Luke Modrića, a za zdaj ni jasno, kdo bo postal nov Kakájev delodajalec. PSG je zapravil 62 milijonov evrov za Ibrahimovića in Silvo. V Milanu pravijo, da nimajo denarja. Po navedbah španskih medijev Brazilca prav tako ne zanima igranje na Kitajskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.