Šport > Nogomet
41456 ogledov

"Karničnik zasluži 50 tisoč na leto ... zakaj bi ga pokrival?"

Print Screen
Selektor srbske reprezentance Dragan Stojković Piksi se je znašel na udaru kritik po remiju s Slovenijo (1:1).

Srbski nogometaši so z zadetkom Luke Jovića v zadnjem napadu obračuna s Slovenijo rešili točko in s tem ohranili upanje za preboj v izločilne boje. Po tekmi se je na udaru znašel izkušeni strateg "orlov" Dragan Stojković Piksi, katerega je v pogovoru za BHT1 krizitiral eden najtrofejnejših bosansko-hercegovskih trenerjev Amar Osim.

"Veliko pomanjkljivosti v srbski igri, organizaciji napada, disciplini. Takole od zunaj je enostavno komentirati, a bilo je kar nekaj nelogičnih potez. Srbija je pokazala tudi kakovost, talent in željo. Borili so se do konca in verjeli. Lahko bi se vrnili in vrnili so se, a videli smo veliko neorganiziranosti," je komentiral 56-letni Osim, sin legendarnega Ivice Osima.

Amar Osim | Avtor: Profimedia Profimedia

Presenetila ga je tudi odločitev selektorja, da je v drugem polčasu na levi bok postavil igralca z močnejšo desno nogo, medtem ko je na desni strani igral levičar. "Še nikoli nisem videl česa takšnega," je bil presenečen Osim. Dodal je še, da bo Srbija s takšno igro težko konkurirala reprezentancam, ki so kvalitetenjše od slovenske.

Ocenil je tudi, da bi moral Piski bolje izkoristiti mladega Lazarja Samardžića, ki je v igro vstopil v 82. minuti kot menjava za kapetana Dušana Tadića. "Mladi Samardžić igra v Udineseju. Gre za mlajšega nogometaša iz lige, ki je močnejša od turške ali savdske. Na koncu je nekaj prispeval. Levo nogo ima skoraj tako dobro kot Tadić, toda igrajo drugi, ker so zvezde, čeprav niso kompatibilni."

Poimensko se je obregnil še ob Sergeja Milinković-Savića, sicer vezista savdskega Al Hilala, ki je slabo posredoval ob zadetku Žana Karničnika

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"V isti akciji imamo Karničnika, ki igra za 50.000 evrov na leto, in Sergeja Milinković-Savića, za katerega nočem niti pomisliti, koliko zasluži. In potem se zgodi, kar se je zgodilo. Karničnik gre do konca, Milinković-Savić pa si misli 'pa kdo je to, zakaj bi ga jaz pokrival?'," je miselnost srbskega vezista - upravičeno ali ne - povzel Osim.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.