Šport > Nogomet
115 ogledov

Kek pred velikim testom: "To je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi"

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska Saša Despot
V slovenskem taboru vlada dobro vzdušje pred pripravljalnim obračunom z Armenijo, ki bo po oceni selektorja Matjaža Keka pravi test pred prihajajočim evropskim prvenstvom.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 18. uri v Stožicah igrala pripravljalno tekmo z Armenijo, kar bo predzadnji test pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. V slovenskem taboru hvalijo dobro vzdušje, je pa selektor Matjaž Kek potarnal nad rahlimi težavami nekaterih igralcev. A kot pravi, bo Armenija pravi test.

"Tekma proti Armeniji bo kot zaključek delovnega tedna. Od srede se je nabralo kar nekaj treningov, kar smo tudi načrtovali. Tekma pa je najboljši test. Pripravljalna tekma za EP pa je sploh lahko nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Kek.

Pojasnil je, da so analizirali igro Armenije, ter poudaril, da so bili Armenci vse do konca tudi v igri za nastop na EP. A razkril je, da bodo vendarle malce premešali sicer "standardno" postavo, da bi obvarovali nekatere načete igralce.

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia
Jasno je že, da na tekmi ne bo igral Žan Celar zaradi težav z gležnjem, tekmo pa bodo verjetno izpustili oziroma so zanjo vprašljivi tudi Miha Blažič, Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Petar Stojanović.

"Priložnost bodo tako dobili nekateri drugi. Iščemo pa agresivnost, duel, hitre prehode. Mislim, da bo Armenija pravi tekmec za vse to," je dejal Kek, ki ima zdaj na Brdu vse igralce s širšega spiska, ob Celarju sta prišla tudi David Brekalo in Nino Žugelj. Malce je potarnal tudi nad fizično pripravo nekaterih, prav tako bi rad videl nekaj več pri določenih tudi na zadnjih treningih.

Toda "če ne bi bil zadovoljen s prizadevnostjo in željo, potem nekoga ne bi bilo več tu". "Moram poudariti, da je dobro vzdušje, ampak hočem konkurenčnost, delovno vzdušje in na vsakem treningu korak naprej," je še povedal in dodal, da bo tekma test tudi za dlje odsotnega Sandija Lovrića. "Če ne bomo na pravih obratih, bomo dobili na hitro okoli ušes," je še opozoril Kek.

Ta bo do 7. junija moral zmanjšati število igralcev na 26. Kot pravi, upa, da bo odločitev težka in da ne bodo izbora narekovale poškodbe. Tudi z Josipom Iličićem je za zdaj zadovoljen. "Dobil sem točno tisto, zaradi česar je bil vpoklican."

Benjamin Šeško | Avtor: Profimedia Profimedia
V zadnjih dneh so v nogometnem svetu vesti vse bolj povezane tudi z nogometno tržnico, del katere je v slovenski reprezentanci predvsem Šeško, ki se mu obeta velik prestop.

"To so stvari, s katerimi je treba živeti. Ko se začnejo v javnosti obračati milijonske številke, potem si zamislite, kaj se dogaja zadaj," je glede tega, koliko prestopni rok vpliva na "glave igralcev", povedal Kek in opozoril, da EP ne bo dovolilo polovičarstva.

"To se zelo hitro kaznuje. Upam, da se fantje zavedajo tega. Je pa vse to del naše igre. Poudariti je treba tudi to, da če želiš biti na tej ravni, se moraš tega naučiti. Luka Dončić, Tadej Pogačar in podobni so ves čas na prvih straneh in pod pritiskom. Tu se vidi tudi kakovost okolice fantov in samega karakterja fantov. Da pa se zanimajo za nekoga veliki klubi in se omenjajo milijoni, je to na nek način tudi pohvala za naš strokovni štab," je še dodal Kek.

Vezist Adam Gnezda Čerin je tudi pohvalil vzdušje v ekipi in izpostavil dobre in intenzivne treninge. "Vsi smo veseli, pričakujemo EP, kar bo velik izziv na nas. Na pripravljalnih tekmah želimo najprej zmagati, a tudi preizkusiti nekatere stvari, ki nam bodo prav prišle na EP," je povedal član Panathinaikosa.

nogomet prijateljska tekma Slovenija - Portugalska | Avtor: Saša Despot Saša Despot
O Armeniji je dodal, da je spoštovanja vredna ekipa. "Brez podcenjevanja. Tudi sami smo dobili opozorilo na Malti. Če nisi pravi, imaš težave. Tako da - maksimalna osredotočenost na jutrišnjo tekmo."

Slovenija, ki jo nato v soboto ob 15. uri v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo, se z Armenijo, ki je letos na prijateljskih tekmah izgubila proti Kosovu in Češki, še ni merila. Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 57., Armenci pa 95.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:56 03.junij 2024.

    A Armenija bo lakmus za Keka in njegove kekce. Bomo pobirali stave za hitro vrnitev v realnost.