Šport > Nogomet
13 ogledov

Kirm tudi uradno na Nizozemsko

kirm slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
"Takoj ko sem prispel, sem se počutil kot igralec Groningena," je na uradni predstavitvi v dresu Groningena dejal slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki se je na Nizozemsko preselil iz Wisle.

Slovenski nogometni reprezentant Andraž Kirm se je iz poljske lige iz moštva Wisla Krakov preselil v nizozemsko elitno nogometno prvenstvo. Kirm je v četrtek podpisal dvoletno pogodbo z Groningenom, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Kirm, ki ga je slovenski selektor Slaviša Stojanović vpoklical v enajsterico za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo s Švico in Norveško, bo po podatkih, objavljenih v medijih, v novem klubu zaslužil 300 tisoč evrov. V tem klubu je nase opozoril že Tim Matavž, ki kariero nadaljuje v PSV Eindhovnu, prav Matavž pa je Kirmu povedal veliko dobrega o novem klubu.

"Navdušen sem, da sem tukaj. Takoj ko sem prispel, sem se počutil kot igralec Groningena. Želel sem si na Nizozemsko, slišal sem veliko dobrih stvari o ligi in mislim, da tukajšnji način igre zelo ustreza mojemu načinu igre," je na novinarski konferenci povedal 27-letni Kirm, ki je že pridobil pravico do nastopa za svoj novi klub na tekmi v gosteh proti Den Haagu. Sicer se je zaradi zapleta z različnimi tolmačenji dogovora z nekdanjim klubom novim delodajalcem pridružil dan kasneje, kot je bilo sprva načrtovano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.