Šport > Nogomet
2855 ogledov

Klopp znorel: "To je zločin, a vsi molčijo!"

jürgen klopp Epa
Nemec na klopi Liverpoola je izlil svojo jezo nad prazničnim razporedom tekem v angleškem prvenstvu, kjer ga najbolj moti, da večino ekip čaka naslednje kolo le dva dni po znamenitem Boxing Dayu.

Božično-novoletni razpored tekem Premierlige ja pravo darilo za nogometne navdušence, a je hkrati tudi zelo naporno obdobje za trenerje in igralce angleških moštev.

Zelo gost ritem tekem, v katerem tekom nekaj dni ekipe čakajo kar tri tekme, se je znašel na udaru menedžerja Liverpoola Jürgena Kloppa, ki si je dal duška pred četrtkovim derbijem z Leicesterom, ki je na sporedu ob 21:00, naslednja tekma proti Wolverhamptonu pa ga čaka v nedeljo popoldne.

Jürgen Klopp | Avtor: EPA Jürgen Klopp. EPA

Za Redse je sicer december letos še posebej naporen, saj igrajo kar na štirih frontah, v Ligi prvakov, Ligaškem pokalu, Premierligi in Klubskem svetovnem prvenstvu. Liverpool ima tako na sporedu v decembru kar neverjetnih devet tekem, kar po Nemčevem mnenju: "Niti slučajno ni prav!"

"Smo konec decembra, a mi še vedno igramo tekme! Nihče od menedžerjev očitno nima težav s tem, da se tekme igrajo 26. decembra, toda tekme takoj nato ponovno 28.? To je zločin! A vsi molčijo! Vsako leto je isto!"

Liverpool ima sicer lepo točkovno prednost pred prvim zasledovalcem Leicester Cityjem, prav tako pa je morala znotraj Rdečih zelo visoka po nedavno osvojenem Klubskem svetovnem prvenstvu. Toda Klopp kljub vsemu ni zadovoljen:

Klopp | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ni razloga, da ne bi ekipe imele med posameznimi tekmami več kot 48 ur premora," je besnel Klopp, kljub temu da je Liverpool ena izmed redkih ekip, ki po četrtkovi tekmi igra naslednje kolo šele v nedeljo, medtem ko večina ekip igra že v soboto in ima vmes zgolj en dan predaha.

Klopp je svoje razmišljanje o pregostem urniku tekem zaključil z besedami: "Treba je spoštovati nekatera dokazana dejstva. Organizem potrebuje določen čas, da si opomore. Tako pač je. To je dejstvo, ki pa se ga vseeno ignorira!"

Komentarjev 1
  • guigiavi 18:29 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks