Šport > Nogomet
246 ogledov

Klub kaznoval mladega zvezdnika

Jadon Sancho Epa
Up angleškega nogometa se je srečal z nemško disciplino.

Vodstvo nemškega nogometnega prvoligaša Borussie Dortmund je mladega angleškega zvezdnika Jandona Sancha kaznovalo s 100.000 evri, ker se je z zadnje reprezentančne akcije vrnil z zamudo. Trener Lucien Favre ga je kaznoval še z neigranjem, ko ga v soboto ni uvrstil v kader za prvenstveno tekmo z vodilno Borussio Mönchengladbach.

Kot še poroča nemški dnevnik Bild, se bo 19-letni Sancho vrnil v ekipo za sredino tekmo lige prvakov proti Interju nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića.

Sancho sodi sicer med največje talente evropskega nogometa, veliki angleški klubi pa si ga že želijo pripeljati v svoje vrste. A odškodnina ne bo majhna. Trenutna tržna vrednost 19-letnega Angleža na slovitem nogometnem portalu za prestope Transfermarkt je ocenjena na natanko 100 milijonov evrov.

Sancho je avgusta 2017 za 7,84 milijona iz Manchester Cityja prestopil k dortmundski Borussiji, v tej sezoni pa je mladenič v izemno izenačenem nemškem prvenstvu na sedmih tekmah zbral tri zadetke in kar šest asistenc.

Bayern Izjemni Anglež Šport Šok za Bayern, BVB do prve lovorike

V nemškem superpokalu, kjer so Dortmundčani nadigrali Bayern in tako osvojili prvo lovoriko sezone, je Sancho k zmagi prispeval gol in podajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.