Šport > Nogomet
1049 ogledov

Kolaps tulipanov, bridko razočaranje za BiH

BiH Finska Zenica Marcus Forss Epa Finska je zmagala v Zenici.
Na sporedu so bile tekme predzadnjega kola v kvalifikacijskih skupinah D, E in G. Reprezentanci Francije in Belgije sta si zagotovili nastop na mundialu.

V skupini D je Francija do prvega mesta prišla po zmagi nad Kazahstanom (8:0). Za Francoze je že v prvem polčasu trikrat zadel Kylian Mbappé, v drugem polčasu je dodal še en gol. V drugem delu je dvakrat zadel še Karim Benzema, enkrat po Mbappéjevi podaji, po enkrat pa Adrien Rabiot in Antoine Griezmann.

Na drugo mesto v skupini se je prebila Finska, ki je na gostovanju pri Bosni in Hercegovini slavila (1:3). Finci so zmagali, čeprav so od 37. minute igrali z igralcem manj, za nameček pa je Teemu Pukki v prvem polčasu zgrešil še najstrožjo kazen. Edini gol za BiH je dosegel nekdanji igralec Olimpije Luka Menalo.

Zdaj ima Finska 11 točk, dve več od Ukrajine. V zadnjem kolu bo BiH, ki je pri osmih točkah, gostila Ukrajino, Finska pa Francijo.

angel di maria Veliki derbi Šport Messi vstopil s klopi, Di Maria odločil tekmo

Belgija Estonija | Avtor: Epa Epa

Belgija je v skupini E vrh zasedla, potem ko je odpravila Estonijo (3:1). Za Belgijo so zadeli Christian Benteke, Yannick Carrasco in Thorgan Hazard. 

Na drugem mestu je Wales, ki je tudi po zaslugi dveh golov Aarona Ramseyja premagal Belorusijo (5:1). Pri Walesu je Gareth Bale odigral 100. reprezentančno tekmo.

Wales je pri 14 točkah, tretja je Češka z 11 točkami. Slednja bo v zadnjem kolu igrala proti Estoncem, medtem ko se bodo Valižani merili z Belgijci.

slovenska nogometna reprezentanca trening Kvalifikacije za SP Šport "Ne odraža se na izidih, ampak ..."

Črna gora Nizozemska | Avtor: Epa Epa

V skupini G so stvari še odprte. Vodilna Nizozemska je v Črni gori igrala neodločeno (2:2). Memphis Depay je dosegel oba gola za goste, prvega z bele pike. Toda Črnogorci so izenačili v 82. in 86. minuti po golih Ilije Vukotića in Nikole Vujnovića.

Norveška je brez Erlinga Hålanda kljub več kot 70-odstotni posesti žoge in več kot 20 strelom remizirala z Latvijo (0:0), Turki pa so gladko odpravili Gibraltar (6:0). Turki in Norvežani imajo pred zadnjim kolom po 18 točk, v njem pa se bodo prvi v gosteh merili s Črnogorci, Norvežani pa prav tako v gosteh z Nizozemci, ki vodijo z 20 točkami.

Kvalifikacije za SP 2022, izidi:

SKUPINA D:
Bosna in Hercegovina - Finska 1:3 (0:1)
Francija - Kazahstan 8:0 (3:0)

LESTVICA:
1. Francija 15
2. Finska 11
3. Ukrajina 9
4. Bosna in Hercegovina 7
5. Kazahstan 3 (+1)

 

SKUPINA E:
Belgija - Estonija 3:1 (1:0)
Wales - Belorusija 5:1 (2:0)

LESTVICA:
1. Belgija 19
2. Wales 14
3. Češka 11
4. Estonija 4
5. Belorusija 3 (+1)

 

SKUPINA G:
Norveška - Latvija 0:0 (0:0)
Turčija - Gibraltar 6:0 (3:0)
Črna gora - Nizozemska 2:2 (0:1)

LESTVICA:
1. Nizozemska 20
2. Turčija 18
3. Norveška 18
4. Črna gora 12
5. Latvija 6
6. Gibraltar 0

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.