Šport > Nogomet
10 ogledov

Konec za Armina Veha?

1/17
Žurnal24 main
Trener Wolfsburga Armin Veh je že pred domačo tekmo s Kölnom vedel, da ima glavo na tnalu. Kozlički so z Mišom Brečkom v prvi postavi premagali volkove in Veha po vsej verjetnosti odstavili (2:3).

Pri Wolfsburgu tudi pred tekmo s Kölnom ni bilo skrivnosti - po tem, ko so se s 14 točkami zaostanka za vrhom Bundeslige praktično že poslovili od upov po ubranitvi naslova, bi slabšanje položaja na lestvici lahko pomenilo le eno - odstavitev trenerja Armina Veha. Nekdaj uspešni trener Stuttgarta se je pred gostovanjem kozličkov, za katere je v prvi postavi začel Mišo Brečko, tega še kako zavedal.

 

Če so volkovi v fantastični lanski sezoni doma zmagali na kar 16 tekmah od sedemnajstih (enkrat so remizirali), letošnja slika ne bi mogla biti bolj slaba. Köln jim je brez poškodovanega Milivoja Novakovića in Lukasa Podolskega zadal še peti letošnji poraz, ki bi že lahko pomenil konec Vehove vladavine. Kevin Pezzoni je že v sedmi minuti poskrbel za vodstvo gostov, ki pa ga je še pred polčasom izničil Christian Gentner. Domačim je uspelo po novem vodstvu kozličkov enkrat še izenačiti, ko pa je še za tretje vodstvo na tekmi zabil Adil Chihi je bilo v 75. minuti vsega konec. S to zmago je Köln na 13. mestu prehitel Bochum Zlatka Dedića, metdem ko Wolfsburg ostaja slab deseti.

 

Bochum, pri katerem je Zlatko Dedić odigral prvih 45 minut, nato pa bil zamenjan, je začel slabo in hitro prejel zadetek. Mrežo Bochuma je načel Vicente Sanchez že v peti minuti, vodstvo pa je še pred koncem prvega polčasa povišal Kevin Kuranyi. V drugem polčasu je kazalo na zmago gostov, a so se domači prebudili prav v zadnjih desetih minutah. Najprej je v 82. minuti zadel Vahid Hashemian, izenačenje pa je domačim prav v zadnjih minutah prinesel Stanislav Šestak.

Bayern znova na vrhu

Bayern München se je moral za svojo zmago na gosotvanju pri Werderju še kako potruditi, saj je že izgubljal z 1:0. Toda Bavarci so še enkrat več igrali do zadnje minute in na koncu iz Bremna odnesli vse tri točke, ki so jih znova zavihtele na vrh lestvice. Če bo najtrofejnejši nemški klub tam ostala tudi po koncu 19. kola Bundeslige, bo jasno v nedeljo, ko bo svojo tekmo odigral tudi do tega kola vodilni Bayer. Lekarnarji gostujejo pri Hoffenheimu. Z morebitno zmago bo njihova prednost na vrhu lestvice znova znašal dve točki.

 

1. Bundesliga, lestvica:
1. Leverkusen 41
2. Bayern 39
3. Schalke 38
4. Borussia D. 36
...
13. Köln 21
14. Bochum 20
...
16. Hannover 17
17. Nürnberg 13
18. Hertha 10
Bundesliga, 19. kolo:

 

Wolfsburg : 1. FC Köln 2:3 (1:1)
Gentner (22), Costa (59); Pezzoni (7), Freis (57), Chihi (75)
Brečko (Köln) je odigral celo tekmo.

 

Freiburg : Stuttgart 0:1 (0:1)

Marica (41)

 

Bochum : Schalke 2:2 (0:2)
Hashemian (82), Šestak (90); Sanchez (5), Kuranyi (42)

Dedić (Bochum) je igral do 45. minute.

Hertha BSC : Monchengladbach 0:0

 

Mainz : Hannover 1:0 (1:0)

Schürrle (4)

 

Nurnberg : Eintracht Frankfurt 1:1 (1:1)

Eigler (27); Köhler (40)

 

Werder Bremen : Bayern München 2:3 (1:2)

Hunt (10), Almeida (75); Müller (25), Olić (35), Robben (78)

Borussia Dortmund : Hamburger SV 1:0 (1:0)

Valdez (36)

Hoffenheim : Bayer Leverkusen 0:3 (0:1)
Hyypiä (11), Kroos (51), Barnetta (72)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.