Šport > Nogomet
15 ogledov

Koren znova mož odločitve

Robert Koren EPA
Nekaj slovenskih reprezentantov še ni končalo zimskega premora v svojih ligah, a to ne pomeni, da njihovi klubi mirujejo. Zlatko Dedić je na prijateljski tekmi Dynama Dresdna v Turčiji zabil hat-trick! Po odprtju stavniške afere za Duisburg igral tudi Goran Šukalo. Robert Koren blestel na Otoku.

Robert Koren očitno tudi v letu 2012 še vedno igra v odlični formi. V soboto je zabil že svoj letošnji osmi ligaški zadetek, s katerim je svojemu Hull Cityju prinesel minimalno zmago z 1:0 na obračunu proti Peterboroughu. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je srečanje odločil v 27. minuti, ko je bil natančen s strelom z roba kazenskega prostora. Koren je igral do 63. minute, Hull pa po 26. kolih zaseda peto mesto.

Dedić spet nasmejan: hat-trick za Dynamo!

Veliko prvenstev sicer miruje, ne pa tudi nogometnih igrišč. Nemški drugoligaš Dynamo Dresden je tako v Antalyi odigral pripravljalno tekmo proti nizozemskemu VVV Venloju, svoje prvo srečanje letos. Vsaka zmaga, pa čeprav prijateljska, je dobrodošla. Tokrat je bilo 4:1. Slaviša Stojanović bo gotovo dvignil palec navzgor, ko bo prebral, da je Zlatko Dedić zabil hat-trick! Hitronogi Primorec je vstopil v 45. minuti in Venlojevo mrežo zatresel v 53., 59. in 79. minuti. Drugi gol je dosegel z bele točke. Če pri Dediću drži pregovor Po jutru se dan pozna, potem si lahko le zadovoljno pomane roke.

Prav tako nemški drugoligaš Duisburg je proti moštvu Preussen Münster zmagal s 3:2, Goran Šukalo pa je odigral prvi polčas. Köln je premagal Allemanio Aachen z 2:1. Niti Mišo Brečko niti Milivoje Novaković nista nastopila.

Na svoj 23. rojstni dan (čestitamo!) je Tim Matavž proti Kaiserslauternu odigral vso tekmo, niti eni niti drugi pa niso zadeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.